Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3000 Ft Gyermek: 2000 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-19:00

Időjárásközepesen felhős 17°C

Állatkerti hűsölés 2017. augusztus 4.

Bár az Állatkert árnyas fái alatt eleve kellemesebb az idő, mint a város kőrengetegében, kánikula idején hűsölési lehetőségekről is gondoskodunk minden érintettről. A közönség számára a kert több pontján is párakapukat állítottunk fel.

A kánikula nem éri készületlenül az Állatkertet: állataink árnyas pihenőhelyeken, sőt, sok közülük medencében hűsölhet. A pingvinek számára hűsítő vízködöt is biztosítunk, a jegesmedvék pedig rendszeresen kapnak jégtömböket, sőt, egy esőztető berendezés is üzemel náluk. Még a trópusi vidékeken őshonos ázsiai elefántok is szívesen pancsolnak a medencében, amelyben akár a fejük búbjáig elmerülhetnek.

Természetesen nemcsak az állatokról gondoskodunk, hanem a nagyközönségről is. A kert fölé csaknem összefüggő lombsátrat vonó fák árnyékában eleve kellemesebb az idő, mint a városi betonrengetegben, sőt, a sok szabad vízfelület is hozzájárul a kedvező mikroklímához. De emellett a kert több pontján párakapukat is üzembe helyeztünk. A párakapuk nem cseppekben szórják szét a vizet, hanem vízpermetet, vízködöt állítanak elő, amely sokkal jobban hűsít, viszont nem ázik el az ember, ha átmegy alatta.