Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Arun „felfedező” útjai 2018. január 9.

A két hónapos kiselefánt – úgy tűnik – valamivel bátrabb, mint nővére volt ugyanilyen idős korában. Ugyanis már egészen nagy távolságra el mer merészkedni anyukájától. Bár még mindig csak anyatejen él, a szilárd táplálékkal is ismerkedik már.

Hétfőn volt két hónapos Arun, a kiselefánt, akinek születéséről és első napjairól már több alkalommal is beszámoltunk. A szépen gyarapodó elefántborjú a legtöbb időt természetesen anyukája, Angele közelében tölti, de időnként már kisebb „felfedező” utakra is vállalkozik. A gondozók megfigyelése szerint mostanra már gyakran indul el külön utakon, és csak hosszabb idő, vagy nagyobb távolság esetén jut eszébe, hogy gyorsan vissza kellene szaladnia az anyaállathoz. A legutóbbi kiselefánttal, a hamarosan ötödik születésnapját ünneplő Ashával összehasonlítva Arun sokkal merészebbnek tűnik, hiszen Asha annak idején jóval később kezdte el az anya közvetlen környezetétől távolabb eső világ önálló felfedezését.

A kis Arun természetesen még mindig anyatejen él, de már ismerkedik a szilárd táplálékkal is. Korábban csak szimatolta, illetve ormányával tapogatta az elefántcsalád idősebb tagjai által fogyasztott finomságokat, újabban azonban ormánya segítségével már a szájába is veszi. Evésről, nyelésről persze még nincs szó, de egy almát már el tud csócsálni.