Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Ásító tigris 2016. november 18.

Ha épp ásítás közben lessük meg a nagymacskákat, azt is megfigyelhetjük, hogy milyen a fogazatuk. A hatalmas szemfogak a legfeltűnőbbek, de ha jobban megnézzük, kiderül, hogy több metszőfoguk van, mint az embernek.

Mindenki tudja, hogy egy embernek összesen 32 maradandó foga van. Azt viszont már kevesebben tudják kapásból megmondani, hogy hány foga van például egy tigrisnek, még akkor is, ha kitalálható, hogy valószínűleg ugyanannyi, mint a többi macskafélének.

Egy állatkerti látogatás során leginkább akkor tudjuk szemrevételezni a tigrisek fogait, amikor éppen ásítanak (bár vannak olyan bemutatóink, ahol időnként tigriskoponyát is a látogatók kezébe adunk). Ilyenkor egyből látszik, hogy milyen hatalmas szemfogaik vannak ezeknek az állatoknak. De ha alaposan szemügyre vesszük a fogaikat, azt is megláthatjuk, hogy a szemfogak között alul és felül is 6-6 metszőfog található, vagyis több, mint az embernek. Az őrlőfogak száma viszont a macskaféléknél kevesebb, mint az emberé, így egy tigrisnek összesen 30 foga van.