Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Az ötéves Varázshegy csodái III. 2017. május 25.

Kéregpatkány, gundi, csupasz turkáló, tőrfarkú rák… sok-sok érdekes állatfajjal lehet találkozni a Varázshegyben. Jó alkalom erre a pénteki születésnapi rendezvény, sőt, ezen a napon a 2012-ben született gyermekek díjmentesen léphetnek be.

Szinte felsorolni is nehéz, milyen sok érdekes állatfajt mutat be az ötödik születésnapját ünneplő Varázshegy. Három különleges rágcsálóra, a kéregpatkányra, a csupasz turkálóra, illetve a gundira külön is felhívjuk a figyelmet, nemcsak azért, mert e fajok életmódja, az állatok élettani sajátosságai miatt állatkerti bemutatások különösképpen tanulságos, hanem azért is, mert mindhárom fajt sikeresen szaporítjuk is.

Ugyancsak érdemes a figyelmünkre az atlanti tőrfarkú rák, amelyet a természettudósok „élő kövületként” tartanak számon, hiszen a ma élő tőrfarkúakhoz szinte megszólalásig hasonlító állatok maradványai százmillió évesnél régebbi kőzetekben is fellelhetők.

A Varázshegyet felkereső látogatók természetesen minden nap láthatják ezeket az állatokat. Most pénteken – azaz május 26-án – azonban még többet meg lehet tudni a gundikról, a csupasz turkálókról, a kéregpatkányokról vagy a tőrfarkúakról, valamint a Varázshegy többi látnivalójáról is. Ezen a napon ünnepeljük ugyanis a Varázshegy ötödik születésnapját, s ennek alkalmából változatos programokkal várjuk az érdeklődőket. Mi több, azok a gyermekek, akik 2012-ben, tehát a Varázshegy megnyitásának évében születtek, ezen a napon díjmentesen léphetnek be az Állatkertbe.