Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Egy kupac ormányosmedve kölyök 2017. június 8.

A múlt hónapban két alkalommal is születtek kölykök az ormányosmedvéknél. A koati néven is ismert kisragadozóknál így most hat apróság cseperedik összesen. Már egyre többet mozognak az ágakon is, bár amikor pihennek, csak egy kupac kölyköt látni.

A Dél-Amerikában őshonos ormányosmedvék Állatkertünk egyik jellegzetes fajának számítanak. A Dél-Amerika és az Ausztrál zóna határán, az Élet-halál ház bejárata mellett egy aránylag nagy csapatot mutatunk be, és az Állatok akcióban című etológiai bemutatónkban is rendszeresen szerepel egy-egy kézhez szoktatott ormányosmedve.

A koatinak is nevezett állatok rendszeresen szaporodnak nálunk, így az évnek ebben a szakában szinte minden esztendőben lehet kölyköket is látni az ormányosmedve csapat kifutójában. Az idei esztendőben két anyától születtek utódok, méghozzá május 8-án és 18-án. Mindkét alomban három-három kölyök cseperedik, tehát összesen hat apróságot láthat a nagyközönség.

Az idősebbek épp most egy hónaposak, így ők már meglehetősen sokat mozognak a kifutóban, a fák ágain. A náluk tíz nappal fiatalabb kölykök szintén próbálkoznak már ezzel, de azért még elég sok időt töltenek pihenéssel. Ilyenkor férőhelyük egy védettebb zugában összebújnak, így a közönség egymás hegyén-hátán, egy kupacban láthatja őket.