Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Együtt az elefántok 2015. február 11.

Ismét eljött az ideje annak, hogy a gondozók az összes elefántot összeengedjék. Assamot, az elefántbikát ugyanis még azelőtt különválasztottuk Angele-től, mielőtt a kis Asha megszületett volna. Most viszont a három állat együtt tartózkodik a kifutón.

Elefántjaink férőhelye két nagy kifutóból, az 1912-ben épült Elefántházban található két belső férőhelyből, valamint az ugyancsak fedett, 2008-ban átadott, szükség esetén önmagában is több részre osztható elefántcsarnokból áll. Ez azt jelenti, hogy az igényeknek megfelelően az egyes állatok elkülönített elhelyezése, de az összes elefánt egy térbe való összeengedése is lehetséges.

Több mint két évvel ezelőtt a két felnőtt állatot, Assamot és Angele-t különválasztottuk egymástól. Az elefántokat nem ismerőknek ez első hallásra nem tűnhet túl romantikusnak, de erre egyrészt elővigyázatosságból, az első borját váró Angele, illetve a magzat biztonsága érdekében volt szükség. Másrészt eleve ez felel meg a természetes állapotoknak, hiszen a vadonban az elefántcsordát kivétel nélkül nőstény állatok, illetve még nem ivarérett fiatalok alkotják, az elefántbikák pedig magányosan járnak, és csak párzási időben csatlakoznak a csordákhoz. Miután Asha megszületett, a két felnőtt állat különválasztását továbbra is fenntartottuk, hiszen a borjú ekkor még igen aprócska volt. Természetesen az apaállat ettől még megismerkedhetett a borjával, mert az állatok mindvégéig egymással szomszédos kifutóban laktak.

Az elmúlt két esztendőben Asha sokat nőtt és gyarapodott, s ma már egy tonna körüli a súlya. Így most már nyugodtan össze lehet engedni egymással az összes elefántot. Ez egyben azért is szükséges, mert ahhoz, hogy az elkövetkező években újabb elefántborjú születhessen, Angele-nek és Assamnak újra egy térben kell lennie.

Asha egyébként most szombaton, február 14-én ünnepli második születésnapját. A jeles esemény alkalmából munkatársaink délelőtt 11 órakor egy tortával köszöntik majd fel, amelyet a borjú, az anya és az apa hármasban, együtt fognak elfogyasztani.