Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Felköszöntöttük Ashát 2016. február 15.

Vasárnap ünnepelte harmadik születésnapját Asha. A közönség kedvencének számító elefántborjút fel több száz látogató jelenlétében köszöntöttük fel. Az ünnepelt természetesen tortát is kapott, amelyet az elefántcsalád közösen fogyasztott el.

Február 14-e két szempontból is jeles nap az Állatkert életében. Egyrészt ilyenkor van Bálint napja (másik elterjedt nevén Valentin-nap), s ennek kapcsán kedveskedni szoktunk a szerelmespároknak. Így volt ez a mostani hétvégén is, amikor a szerelmesek ketten egy jegy áráért léphettek be a kert területére.

Másrészt jeles napról van szó azért is, mert ilyenkor ünnepli születésnapját Asha, a 2013-ban született elefántborjú, akinek világra jövetele annak idején hatalmas esemény volt, annál is inkább, mert megelőzőleg több mint ötven éven át nem született elefántborjú Budapesten. Asha születésnapját azóta minden évben megünnepeljük.

Idén az ünnepelt egy hatalmas, kifejezetten az elefántok szája íze és igényei szerint készült tortát kapott. A torta alapját azok a tortalapok alkották, amelyeket a galgahévízi Telek Pékség pékjei sütöttek zabból, korpából és lisztből. A tortalapok közé a gondozók réti széna rétegeket helyeztek, úgyhogy a széna alkotta a torta „krémjét”. A díszítés szintén ehető volt, banánból, kiwiből, almából és ananászból készült. Emellett még egy egész zsáknyi földimogyorót is elhintettek a gondozók az emeletes finomság felszínén. Az ehető műalkotás tetejére pedig egy kenyértésztából készült 3-as szám került – ezt szintén a galgahévízi pékek remekelték. Az így előkészített tortát bambuszágakkal és almákkal vették körül.

A tulajdonképpeni köszöntésre vasárnap délelőtt 11 órakor került sor. Több százan jöttek el felköszönteni az ünnepeltet, amire annál inkább lehetőség kínálkozott, hogy a hétvége két napján a 14 éven aluli gyermekeknek díjmentes volt a belépés, méghozzá éppen azért, hogy minél többen együtt ünnepelhessenek a születésnapos elefántborjúval. Asha természetesen megosztotta a tortát édesanyjával, Angele-lel és édesapjával, Assammal is.