Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Foltos szerelmespár 2016. november 4.

Cezi és Nadir, a két perzsa leopárd alkotja Állatkertünk egyik legrégebbi szerelmespárját. 2003 augusztusa óta, vagyis több mint tizenhárom esztendeje vannak együtt, s azóta négy alomból összesen hét kölyköt neveltek fel.

A perzsa leopárdok kifutójánál gyakran lehet tanúja az ember annak, miként viszonyul egymáshoz a két ott lakó állat, Cezi és Nadir. Amikor pihennek, általában külön helyet keresnek maguknak a kifutóban, de időnként azt is lehet látni, amint önfeledten hancúroznak egymással. A dolog első látásra néha talán nem is tűnik annyira barátságosnak, hiszen a nagymacskáknak ilyenkor bizony elő-elővillannak a fogaik. De semmi agresszív dologról nincs szó, csak játékról, illetve a szerelmesek civódásáról.

Cezi és Nadir ugyanis az Állatkert egyik legrégebbi szerelmespárja. Nadir, a hím érkezett előbb, 2003 májusában került Budapestre a franciaországi Mulhouse állatkertjéből. Nyár végén csatlakozott hozzá a csehországi származású Cezi is. A nőstény ekkoriban négy, a hím pedig hat esztendős volt. Összeszoktatásuk nagyszerűen sikerült, olyannyira, hogy 2005-re már első kölykük is megszületett. Az azóta eltelt időben Cezi négy alomból összesen hét kölyköt nevelt fel sikeresen.