Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Indigo a fűben 2018. július 13.

Indigo, csaknem héthónapos gorillakölyök nagyon élvezi élete első nyarát. Ez nem is csoda, hiszen a tágas kifutóban mindig van valami érdekes felfedeznivaló. Persze nemcsak a gorilláknál volt gyermekáldás mostanában, hanem sok más állatunknál is.

Honlapunk rendszeres olvasói, illetve Facebook-oldalunk követői tudhatják, hogy időről időre beszámolunk Indigo, a tavaly decemberben született gorillakölyök fejlődéséről. 

Írtunk róla, amikor megszületett, aztán amikor átmenetileg korlátozni kellett a látogathatóságát, s amikor újra be tudtuk mutatni a közönségnek. Hírt adtunk arról is, amikor nevet kapott, és megmutattuk, milyen nagy szeretettel gondoskodik róla édesanyja. Sőt, nemrégiben még Indigo bátyja, Bongo utazásáról is közzétettünk egy kisfilmet.Időközben Indigo sokat nőtt, bár persze még mindig kölyök, hiszen az emberszabású majmoknál – az emberhez hasonlóan – elég lassú az egyedfejlődés. A nyárias időben gorilláink sok időt tölthetnek a tágas külső kifutóban, amit Indigo különösen élvez, hiszen a kifutó tele van érdekes felfedeznivalókkal, s persze rengeteg a játéklehetőség is. N'yaoundától, az anyaállattól persze még nem megy túl messzire, de azért kisebb felfedező utakat már szokott tenni.
Akár hosszabb időt is érdemes a kölyök, és persze a gorillacsapat többi tagjának megfigyelésére is szánni, hiszen egy igazi, jól működő, több generációs közösség mindennapjaiba pillanthatunk bele.