Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Ki mászik ügyesebben? 2016. szeptember 15.

Az orangutánok kifutójának elmaradhatatlan része a sok izgalmas mászóka. Az egyik ilyen alkalmatosság azonban évek óta a kifutón kívül található, hogy a gyerekek is kipróbálhassák magukat a mászás mesterségében.

Állatkertünkben igen sok fán lakó életmódot folytató állatfajt mutatunk be. Akadnak közülük olyanok, akik akrobatikus ügyességgel közlekednek az ágak között, és vannak olyanok is, akik épp csak annyira ügyesek, hogy ne jelentsen megoldhatatlan nehézséget számukra a lombkoronaszinten való közlekedés. A legnagyobb termetű ilyen fán lakó állataink az orangutánok. Sőt, ez nem csak a mi Állatkertünkre igaz, hanem általában is elmondható, hogy a természetben az orangután legnagyobb olyan állat, amely idejének nagy részét a fákon tölti (a gorilla ugyan nagyobb az orangutánnál, de szívesebben marad a talajszinten).

Azért, hogy a fán mászó állatok életmódját könnyebben el lehessen képzelni, jó néhány évvel ezelőtt egy kötélmászókát telepítettünk közvetlenül az orangutánok kifutójához. Ott aztán a gyerekek maguk is kipróbálhatják azokat a mászási „mutatványokat”, amelyet a szomszédos kifutóban az orangutánoknál láttak, hátha kiderül, ki a legügyesebb mászó. Amellett, hogy egy kiadós mászókázás nagyszerű szórakozás a gyerekeknek, aki egyszer kipróbálta, alighanem azt is megjegyzi, hogy tud-e az orangután fára, liánra mászni.