Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Kisfilm Asha születésnapjáról 2018. február 15.

Tegnap ünnepeltük Asha, az ifjú elefánthölgy ötödik születésnapját. Az eseményről, a születésnapi torta átadásáról egy kisfilmet is készítettünk. Amint látható, Ashán kívül anyukája, Angele, és a kisöccse, Arun is élénken érdeklődött a torta iránt.

Asha, az ötéves ifjú elefánthölgy születésnapjáról írásban és képben már tegnap beszámoltunk. De készítettünk egy kisfilmet is, hogy segítségével, akik jelen voltak, könnyebben idézhessék fel az eseményt, akik pedig nem tudtak ott lenni, legalább mozgóképen láthassák, mi is történt a torta átadásakor.

Amint a felvételeken is látni lehet, a gondozók által előkészített tortához az istállóból kiengedett elefántok közül maga az ünnepelt, Asha ért oda először. Erre egyébként számítani is lehetett, mert kiengedéskor gyakran megesik, hogy – szinte a többieket félrelökve – ő furakodik előre. Asha után a kissé komótosabb tempóban közlekedő anyaállat, Angele is odaért, és ő is hozzáfogott a lánya szülinapi tortájának módszeres elfogyasztásához. Ami persze nem sokáig maradt érintetlen állapotban, hiszen az elefántok ilyen esetben a lábukat használva rúgják szét az ennivalót, hogy alkotóelemeiből kedvükre válogathassanak. Látnivaló, hogy ez már Arunnak, Asha alig több mint három hónapos kisöccsének is jól megy: az apróság alaposan megszagolgatta és megtapogatta ormányával a sok finomságot, sőt, még bele is kóstolt. Persze csak módjával, hiszen egy ilyen korú kiselefánt, bár már próbálkozik a szilárd táplálékkal is, mégis anyatejen él elsősorban. Érdekes egyébként Asha és kisöccse, Arun kapcsolata. Láthatóan szeretik egymást, de – ahogy a testvérek között lenni szokott – időnként azért vannak kisebb összeütközések. Arun mindenhol ott akart lenni, időnként még Asha szájából is kivette volna a falatot, nem is feltétlenül azért, hogy megegye, hanem kíváncsiságból, meg persze, hogy lábatlankodhasson egy kicsit. A videón azonban látható az is, hogy ezt Asha időnként megunta, és odébb tessékelte az öcsikét.

A videón ugyan nem látszik, de a tortából később még a szomszéd kifutóban lakó apuka, Assam is kapott kóstolót. Asha, Angele és Arun pedig, amikor már kimerítették az összes tortával kapcsolatos étkezési és játéklehetőséget, dolguk végeztével visszasétáltak a fűtött Elefántcsarnokba. Így esett tehát Asha ötödik születésnapja.

Bár a születésnapi köszöntés már lezajlott, az ünnepeltet és a többi elefántot, különösen a kis Arunt így is érdemes meglátogatni, természetesen Állatkertünk többi lakójával együtt. Ezen a héten erre különösen jó lehetőség kínálkozik, hiszen az Asha születésnapjához, illetve a Bálint napjához, vagy – ha úgy tetszik – Valentin-naphoz kapcsolódó kedvezmények nemcsak február 14-én szerdán, hanem onnantól egészen február 18-ig, azaz vasárnapig érvényesek. Ezen az öt napon a 14 éven aluli gyermekek jelképes, 100 forintos áron megváltható jeggyel látogathatják az Állatkertet, a diákok, felnőttek és a nyugdíjasok pedig ketten egy jegy áráért kereshetik fel intézményünket. Ez utóbbi páros kedvezménynek csupán az a feltétele, hogy az ezt igénybe vevők megöleljék egymást az Állatkert főbejáratánál. A páros kedvezmény tehát nemcsak szerelmespárokra, hanem testvérekre, barátokra-barátnőkre, komákra és cimborákra és mindenki másra is vonatkozik, ha ketten olyan viszonyban vannak egymással, hogy akár meg is öleljék egymást.