Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Kisfilm Iringa születésnapjáról 2018. február 22.

Iringa, az Állatkert hatfős gorillacsapatának tagja 2018. január 31-én ünnepelte 20. születésnapját. A gondozók különleges tortával köszöntötték fel, amelyet végül együtt fogyasztott el a gorillacsapat.

Iringa, a Budapesti Állatkert hatfős gorillacsapatának tagja, 2018. január 31-én ünnepelte 20. születésnapját. A nőstény a Müncheni Állatkertben született, és 2003. április óta él Budapesten. Gondozói egy különleges, kifejezetten a gorillák ízlése szerint készült tortával lepték meg. A bekészített tortához először csak az ünnepeltet engedték oda, majd N’yaounda, a kölyköt nevelő kismama, később pedig Golo, a csapat vezérhímje is belekóstolt a finomságba. Végül a csapat minden tagja alaposan kivette a részét a nagy szülinapi tortázásból... Ami nem is nagy baj, hiszen az ünnepelt eleve olyan alkat, hogy – némi túlzással – szinte az is elég, ha csak ránéz az ennivalóra, és máris gömbölyödni kezd.

Gorilláink születésének kerek évfordulóit kiemelt külsőségek között szoktuk megünnepelni. Így tettünk Golo, a vezérhím 35. születésnapja, és Liesel, a csapat legidősebb tagjának 40. szülinapja idején is. Iringa köszöntése annyiban tért el a szokásostól, hogy ezúttal a közönség nem lehetett jelen. Mint ismeretes, a december 23-án született gorillakölyök és az anyaállat nyugalma miatt január 7-én le kellett zárnunk az Emberszabásúak házát. Tehát Iringa születésnapját a csapat szűk „családi” körben ünnepelte. Bízunk benne, hogy hamarosan újabb jó hírrel szolgálhatunk az emberszabásúak iránt érdeklődő állatbarátoknak…