Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Kisfilm Sipi és Gombi mindennapjairól 2017. július 12.

Állatkertünk madármentő tevékenységének részeként rendszeresen gondoskodunk emberi segítségre szoruló madárfiókákról. Sipi és Gombi ilyen elárvult kislibaként került hozzánk. Kisfilmünkből kiderül, hogyan telnek cseperedő védenceink mindennapjai.

A Fővárosi Állat- és Növénykert természetvédelmi tevékenységének részeként Magyarországon őshonos, vadon élő állatok mentésével is foglalkozik. Ez elsősorban a természetvédelmi oltalom alatt álló fajok emberi segítségre szoruló egyedeire terjed ki. Az elmúlt évben kétezernél is több mentett állatot fogadtunk, és várhatóan hasonló lesz az idei évben bekerült mentett állatok száma is.

Jelenlegi védenceink közül a két mentett kislibával, Sipivel és Gombival a látogatók is rendszeresen találkoznak, a gondozók ugyanis gyakran hozzák ki őket a kertbe sétálni, vagy az úszás mesterségét gyakorolni. Kisfilmünk a két mentett kisliba mindennapjaiba enged bepillantást.

Az Állatkert mentő tevékenységéről, amely az intézményünk által életre hívott Magyar Madármentők Alapítvány égisze alatt zajlik, ide kattintva további információkat is olvashat.