Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Légy ott! Fél 11-kor pelikánetetés! 2017. június 2.

Hallott már a „Légy ott!” programokról? Így nevezzük az előre meghirdetett időpontban történő állatos eseményeket, látványetetéseket, tréningeket és más hasonló érdekes programokat. Ezek közé tartozik a pelikánok látványetetése is.

Állatkertünkben nemcsak bemutatjuk az állatokat, hanem olyan programokat szervezünk, amelyek révén a közönség tanúja lehet állaink életének fontos, nagy aktivitással járó érdekes eseményeinek. Régebben a szerencsén múlt, hogy éppen akkor volt-e etetés, amikor a látogató az adott állat kifutónál járt, vagy akkor foglalkozott-e éppen a gondozó az állatokkal. Ma már a legérdekesebb ilyen programokra előre meghirdetett időpontban kerül sor, hogy senki le ne maradjon róla. A részletes programkínálat itt olvasható.

A „Légy ott!” programok közé tartozik a pelikánok etetése is, amelyre minden délelőtt fél 11-kor kerül sor a Nagy-tó partján, méghozzá a tópart azon szakaszán, amely a nádfedeles Krokodilház mellett található. Az állatok gondozója a pelikánok szája íze szerinti finomsággal, leginkább halakkal eteti a türelmetlenül tülekedő, zsákos csőrű madarakat. A pelikánok persze ilyenkor nem igazán udvariasak egymással, mindegyik a másikat félrelökve igyekszik a legfinomabb falatokhoz hozzájutni. Gondozójuk persze figyel arra, hogy mindenki jóllakjon, és senki se kebelezzen be többet az egészséges mennyiségnél. Sőt, a menüből még az oda sereglő kormoránoknak is jut.

A pelikánetetésben nemcsak az az izgalmas, hogy micsoda aktivitás támad ilyenkor a tó madarai között, hanem az is, hogy akár az érdeklődő látogatók is részt vehetnek benne. Az persze nem lenne egészséges, ha valaki csak úgy, az otthonról hozott falatokkal etetné a vízimadarakat, de a pelikánok látványetetésekor kiváló lehetőség kínálkozik arra, hogy aki szeretné, maga is megetesse ezeket az állatokat a gondozó segítségével. Még csak meg sem kell fogni ehhez a halakat, hiszen egy kézi kislapát segítségével ezt is meg lehet oldani. Ha pedig valakinek mégis halas lesz a keze, akkor sincs baj, hiszen a mosdó épp a pelikánok etetési helyének szomszédságában található. Nem kell tehát halszagú kézzel sétálgatni az Állatkertben.