Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Miért vannak textíliák az orangutánok kifutójában? 2017. október 27.

A válasz egyszerű: azért, mert szeretnek játszani vele! Az emberszabásúak állatkerti tartásának és vadonbeli életének titkairól, valamint a megmentésükért tett természetvédelmi erőfeszítésekről is szó lesz szombaton, az emberszabásúak napján.

Emberszabású majmaink kifutóit és belső férőhelyeit szemlélve bizonyára mindenki észrevette már, milyen változatos berendezésről gondoskodtak munkatársaink. Ez lényeges is, hiszen ezeknek az állatoknak különösen fontos, hogy megfelelő mászási lehetőségeket, és mindenféle érdekes elfoglaltságot biztosítsunk a számukra. Az ezt szolgáló tárgyak egy része ugyan első látásra nem tűnik természetesnek, vagyis olyannak, amellyel a szabad természetben is találkoznak ezek az állatok, cserébe viszont tartósak, és eléggé izgalmasak is ahhoz, hogy hosszan lekössék az emberszabású majmok figyelmét.

A műanyag ládák és dézsák például viszonylag ritkák az érintetlen őstermészetben, de a mi állataink, különösen az orangutánok nagy örömmel fogadják az ilyen játékszereket. Magukra borítják, hurcolják, és mindenféle módokon játszanak velük. Hasonló a helyzet a textíliákkal, méteráruval, ruhadarabokkal is. Éppen ezért ilyesmit is gyakorta szoktak kapni. Legújabban egyik támogatónk, a Kika jóvoltából ajándékozhattuk meg őket egy garnitúrára való textíliával.

Emberszabású majmainkról, orangutánjainkról és gorilláinkról hosszan mesélhetnénk. Hiszen sok-sok érdekességről lehetne szót ejteni, az állatok vadonbeli életétől kezdve állatkerti tartásukon át egészen a fennmaradásukat fenyegető veszélyekig, illetve azokig az erőfeszítésekig, amelyeket e ritkuló, veszélyeztetett fajok megőrzése és védelme érdekében tesznek világszerte, természetesen bennünket is beleértve. Mindezekről a témákról szó esik majd szombaton, az emberszabásúak napján, amelyet az állatkerti halloween az őszi szünetben elnevezésű programsorozat részeként tartunk meg.