Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Nagy siker volt az Állatkertek Éjszakája 2014. szeptember 4.

Augusztus 29-én, pénteken tartottuk meg a 3. Állatkertek Éjszakáját több más hazai társintézményünkkel karöltve. A Fővárosi Állat- és Növénykert programjaira idén is több ezren voltak kíváncsiak.

Bár az Állatkertek Éjszakája programjaira érkező látogatóknak este 7-re hirdettünk kapunyitást, olyan nagy volt az érdeklődés, hogy közönségünk kényelme érdekében a tervezetthez képest néhány perccel korábban tártuk ki a kapukat. A bejáratnál mindjárt kezes, szelíd állatok várták gondozóikkal az állatbarátokat. Volt itt barátságos Jersey-marha, láma és sok más érdekesség. Ez persze csak az ízelítő volt abból a sok-sok programból és látnivalóból, amelyet Állatkertünk ezen a különleges estén kínált. Természetesen most is azok a programok voltak a legnépszerűbbek, ahol a közönség a szokásosnál is közelebb kerülhetett az állatokhoz, illetve ahol a kulisszák mögé is be lehetett tekinteni. Néhány programot, mint a tapíretetést vagy a piráják etetését olyan érdeklődés kísért, hogy bizony nem is tudott mindenki odaférni, aki szeretett volna. Ám olyan sok programot kínált az Állatkert ezen az estén, hogy látogatóink semmiképp sem maradtak élmények nélkül.

A különleges hangulathoz a fényfestés is hozzájárult. A Főkapu, az Elefántház, a Kis- és a Nagyszikla, de még az Állatkert fái is egészen új köntösben jelentek meg a rájuk vetített látványos, színes mintába öltözve.

Az idei év egyik nagy újdonságát az adta, hogy ez volt az első olyan Állatkertek Éjszakája, amikor már a Holnemvolt Park is az Állatkerthez tartozott. Az új területen egyzsetonos éjszakát hirdettünk a különféle játéküzemekre, de többféle különleges bemutatót is szerveztünk. Különösen sokan voltak kíváncsiak a lángidomárok tűzakrobatika bemutatójára, az UV-fénycirkuszra, illetve a bábszínház előtti éjszakai bábozásra.

Az Állatkertek Éjszakáján még a szokásosnál is több mindenre kell odafigyelni. Azért, hogy mindenki a lehető legjobban érezze magát, munkatársaink mellett több mint hatvan önkéntesünk is segített önzetlenül. Az önkéntesek munkája nélkül aligha lehetett volna sikeres a rendezvény, így az ő segítségük fontosságát külön is ki szeretnénk emelni.