Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Nevet kapott a legkisebb zsiráfborjú 2015. április 17.

Sisi lett a neve a március 25-én született zsiráfborjúnak. A név nem Erzsébet királynéra utal, hanem valódi afrikai keresztnév, amely főként Ghánában népszerű. Egyébként sikerült a jövevény nemét is kifigyelni, és kislánynak bizonyult.

Az elmúlt napokban többször is írtunk már Állatkertünk legifjabb, március 25-én született zsiráfborjáról. Beszámoltunk az állat születéséről, valamint arról az incidensről, amely múlt vasárnap esett meg vele, amikor áttévedt a szomszédos orrszarvúak kifutójába. Eddig azonban nem lehetett tudni, milyen nemű, így várni kellett arra is, hogy nevet kapjon. Munkatársaink közül többen pár napja már gyanították, hogy az ifjú zsiráf ivarát tekintve nőstény, de teljes bizonyossággal csak szerdán sikerült kifigyelni, hogy valóban egy kislányról van szó. Így aztán a gondozók mindjárt nevet is adtak az állatnak.

A jövevény a Sisi nevet kapta, ám ez a név nem annyira Erzsébet királynéra utal, mint ahogyan azt sokan elsőre gondolnák. Ráció persze ebben is volna, hiszen első, 1868-ban érkezett zsiráfunkat Ferenc József épp a királyné közbenjárására ajándékozta Állatkertünknek. A helyzet azonban az, hogy a Sisi egyúttal hamisítatlan afrikai név is. Az akán nyelv fante dialektusából eredő keresztnév elsősorban Ghánában népszerű, jelentése pedig „vasárnap született”. Sisi születésének napja ugyan szerdára esett, de azzal, hogy a vasárnapi orrszarvús kalandot ép bőrrel megúszta, szinte másodjára született meg.

Telefonon, e-mailben és a Facebook-oldalhoz való hozzászólásokban többen is őszinte aggodalmukat fejezték ki az állat miatt, amiért, s az ifjú zsiráfnak szóló szerencsekívánatokért őszintén hálásak vagyunk. Szerencsére azonban semmi komoly baja nem esett a jószágnak. Az elmúlt csaknem egy hét folyamatos megfigyelései alapján azt mondhatjuk, hogy semmiféle nyoma nincs rajta az orrszarvúakkal való találkozásnak.