Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Nevet kapott a zebracsikó 2018. május 11.

Remba, azaz „szépség” lett a neve a másfél hónapos zebracsikónak. A sokat hancúrozó zebrakislányt jelképesen akár örökbe is lehet fogadni, amire jó alkalmat kínál a Nevelőszülők Találkozója, amelyet vasárnap tartunk meg.

Nevet kapott Állatkertünk zebracsapatának legifjabb tagja, a március 22-én született kiscsikó. A hagyományokat követve R betűvel kezdődő nevet kerestünk neki, hiszen anyukája, Romy neve is ezzel a betűvel kezdődik. És persze olyan nevet, amelyet Afrikában is használnak, és alkalmas arra, hogy egy zebrakislány viselte.

A választás végül a Remba névre esett, amely eredetileg a szuahéli nyelv szókészletéből ered, de Afrika számos táján használatos női névként. Jelentése: „szépség”, amit – úgy gondolunk – mindenki helyénvalónak gondol, akinek már alkalma volt megcsodálni ezt a sokat szaladgáló csíkos állatgyereket.

Aki szeretné, akár jelképesen örökbe is fogadhatja Rembát. Erre jó alkalom kínálkozik most vasárnap, május 13-án, hiszen ezen a napon tartjuk az állatkerti nevelőszülők hagyományos találkozóját is. Irány a Állatkert!