Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Nyílnak a virágok az Állatkert parkjában 2017. február 28.

A szokásosnál hidegebb tél miatt az elmúlt évekhez képest később kezdtek nyílni a virágok az Állatkert parkjában. Az első hóvirágok a múlt héten szirmot bontottak, e hét elejére pedig kinyílt a téltemető is.

Már a múlt héten szirmot bontottak az első hóvirágok, e hét elejére pedig már a sárga virágú téltemető is teljes pompájában látható. Legkorábban nyíló vadvirágjaink az Állatkert parkjában sokszor már januárban is előbújnak, ám az idei, a szokásoshoz képest lényegesen hidegebb télben a virágok megjelenése is későbbi időre tolódott. A legtöbb hóvirágot most a Xántus János-ház előtti lejtőn, illetve a Bagolyvár előtti lejtő egyik részén lehet látni, de az elkövetkező hetekben várhatóan a főbejárat környékén lévő gyeptereken is egyre több bújik majd elő. Aki téltemetőt szeretne látni, a Xántus-házzal szemben, a Kisszikla oldalában érdemes keresni, a kamcsatkai medvék kifutója és a keselyűröpde közötti szakaszon.

A virágokban természetesen minden látogatónk szabadon gyönyörködhet, leszakítani, hazavinni azonban szigorúan tilos őket. A kikeleti hóvirág Magyarországon védett fajnak számít, ráadásul az Állatkertben – amely országos jelentőségű védett természeti terület – azok a növények is védelmet élveznek, amelyek amúgy nem számítanak védett fajoknak. Persze a jog által garantált oltalomtól függetlenül is belátható, hogy nem érdemes letépni ezeket a pompás növényeket, hiszen a leszakított virág hamar tönkremegy, ám a helyükön maradnak, még sokan, sokáig gyönyörködhetnek bennük.