Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Orangutánok a kifutón 2015. április 24.

Legifjabb orangutánjaink, AnnaHanna és Lone a tavalyi év legvégén születtek, így a kellemes tavaszi időjárást mostanában tapasztalják meg először. Szemlátomást nagyon élvezik, hogy szüleikkel együtt naphosszat a kifutóban tölthetik az időt.

Akik rendszeresen nyomon követik orangutánjaink családi életét, tudhatják, hogy két nőstényünk is kölyköt nevel. A két apróság, AnnaHanna és Lone a tavalyi év legvégén jött a világra, vagyis akkor, amikor az időjárás már nem tette lehetővé, hogy az orangutánok naphosszat a kifutóban tartózkodjanak. Az elmúlt napokban, hetekben azonban az időjárás igazán kedvezőre fordult, s a napsütés is egyre erőteljesebb, így állataink a nap nagy részét a szabad ég alatt tölthetik. A csapat minden tagja, s köztük a két kölyök is nagyon élvezi a jó időt, s bár anyjuktól még nemigen távolodnak el, elég sokszor nyílik nagyszerű lehetőség arra is, hogy remek fotókat is készítsünk a kicsikről. Erre korábban azért is volt kevesebb alkalom, mert a néhány hetes, egy-két hónapos kölyköket az anyaállatok annyira féltik, takargatják és bújtatják, hogy igen nagy szerencse kell a tökéletes rálátáshoz. Most azonban már más a helyzet, így ha valaki a napokban keresi fel Állatkertünket, mindenképpen érdemes meglátogatni az orangutánokat is.

Lone és AnnaHanna mellett ne feledkezzünk meg Moiráráról sem! Ő ugyan már kicsit idősebb, hiszen e hónap elején ünnepelte ötödik születésnapját, de még így is cseperedőben lévő fiatal állatnak számít. Neki ugyan nem ez az első tavasza, de láthatóan ő is örül annak, hogy a szép időben naphosszat játszhat a füves kifutóban.