Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Ormányosok 2017. augusztus 3.

Legújabb kisfilmünk készítésekor arra voltunk kíváncsiak, milyen az, ha néhány pillanatig nem az egész elefántra, hanem csak kifejezetten az ormányra koncentrálunk. A mozgókép persze csak ízelítő, érdemes kipróbálni a helyszínen is!

Ha az elefántok szemlélése közben néhány pillanatig nem az egész állatra, hanem kizárólag az ormányra koncentrálunk, egészen meglepő megfigyeléseket tehetünk arról, milyen ügyes és mozgékony is ez a különleges, az orr és a felsőajak összenövéséből létrejött, egyedülálló szerv. Az elefánt egészen sokféle dologra használja: az ormányával szagol, ezen át vesz levegőt, különösen, ha épp a vízben tartózkodik. Ezzel fogja meg a tárgyakat, ezzel továbbítja a szájába a táplálékot, de ezzel simogatja a másik elefánt szájpadlását is, ha épp barátkozós kedvében van. Amikor az elefánt iszik, akkor is előbb ormányába szívja fel a vizet, és onnan fecskendezi a szájába. De a felszívott vízzel a saját hátát is locsolhatja. Ráadásul az ormány még arra is alkalmas, hogy kifejezze tulajdonosának hangulatát, érzelmi állapotát.

Ahhoz, hogy az elefántormány használatának teljes skáláját láthassuk, mindenképpen el kell látogatni az Állatkertbe. Mostani kisfilmünkkel csupán ízelítőt kínálunk mindebből.