Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Őszi virágpompa az Állatkertben 2017. október 12.

A sokféle állat mellett botanikai látnivalókban sincs hiány, sőt, mostanában valóságos őszi virágpompában gyönyörködhetünk. Virágzanak a szellőrózsák, az őszirózsák több faja és színváltozata, a kínai krizantém és az enciánfa is.

kínai krizantém (Chrysanthemum morifolium)Közismert, hogy intézményünk nemcsak állat-, hanem növénykert is. Sőt, ha a bemutatott fajok számát nézzük, kertünkben valójában többféle növénnyel találkozhat a látogató, mint állattal. Éppen ezért az állatainkkal kapcsolatos újdonságok mellett rendszeresen igyekszünk beszámolni az aktuális botanikai látnivalókról is. Februárban hírt adtunk az első hóvirágok és téltemetők megjelenéséről, március első napjaiban a tőzikékről, a sáfrányokról és a ligeti csillagvirágról, március végén a salátaboglárka, a kankalin, az odvas keltike, a gyöngyike, a liliomfák és a díszcseresznyék virágzásáról, májusban a havasszépéről, augusztusban pedig a szirmot bontó selyemmirtuszról és  mocsári hibiszkuszról is.

borzas kúpvirág (Rudbeckia hirta)Ne gondoljuk azonban, hogy csak tavasszal és a nyári hónapokban van miről beszámolnunk! Hiszen ilyenkor, októberben is sok a pompás, épp virágzó növény látható Állatkertünk parkjában. Érdemes megcsodálni a szellőrózsákat (Anemone sp.), az őszirózsák (Aster sp.) több faját és színváltozatát, az enciánfát (Lycianthes rantonnetii), vagy éppen a kínai krizantémot (Chrysanthemum morifolium). Sőt, még a pálmaliliomok (Yucca sp.) között is van, amelyik virágzik éppen. Ugyancsak virágzik még a lisztes zsálya (Salvia farinacea), a borzas kúpvirág (Rudbeckia hirta) és a sárkányszárny begónia (Begonia x hybrida ’Dragon Wing Red’) is, de e fajok pompás virágaiban várhatóan már csak pár napig lehet gyönyörködni.