Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Pandakölyök: ki fotózza le legelőször? 2016. augusztus 13.

Gyermekáldás volt a vörös macskamedve néven is ismert kis pandáknál. Auróra és Ambrus nászából június 26-án született egy apróság. A kölyök most egy odúban cseperedik, de hamarosan eljön az ideje, hogy előmerészkedjen. Érdemes tehát nagyon figyelni!

A vörös macskamedve néven is ismert kis pandák (Ailurus fulgens) ugyan valamivel kevésbé ismertek, mint a másik „panda” nevet viselő állatfaj, a bambuszmedveként is emlegetett óriáspanda, de még így is a legnépszerűbb lakók közé tartozik azokban az állatkertekben, ahol bemutatják őket. Budapesten 1990 óta foglalkozunk ezzel az állatfajjal, s azóta is töretlen népszerűségnek örvendenek. Olyannyira, hogy a tíz legnépszerűbb örökbefogadott állat között évek óta ott találjuk ezeket a bájos jószágokat.

Természetesen nemcsak bemutatjuk a vörös macskamedvéket, hanem szaporítani is igyekszünk őket. A múltban e téren voltak már sikereink, de az elmúlt években úgy alakult, hogy nem születtek újabb utódok. 2012-ben viszont sikerült összehozni egy ígéretes tenyészpárt Auróra és Ambrus személyében, akik – úgy tűnik – be is váltották a hozzájuk fűzött reményeket. Június 26-án ugyanis Auróra sikeresen életet adott egy kölyöknek. Az így teljessé vált családnak azóta már aranyfokozatú támogatója is van, az Infogroup cégcsoport ugyanis jelképesen az egész panda családot örökbe fogadta.

Már csak az a kérdés, hogy mikor lehet meglesni a cseperedő kölyköt. Eddig ugyanis a nagyközönség nem sokat láthatott belőle, hiszen ezek az állatok lassan fejlődnek, s az első hetekben rendszerint egy védett odúban, üregben tartózkodnak. A mi kis pandáink kifutójában több ilyen is az állatok rendelkezésére áll, s közülük egyben – az állatok által kiválasztott odúban – van most a kicsi. Hamarosan azonban eljön az ideje annak, hogy a jövevény előmerészkedjen, s akkor a közönség is megláthatja. Vagyis mostantól érdemes figyelni a kis pandák kifutóját.

Azért, hogy a dolog még érdekesebb legyen, az Állatkert egy éves bérletet ad ajándékba annak, aki először küld jól kivehető, saját készítésű fényképet a kölyök pandáról az info [kukac] zoobudapest [pont] com címre. Sőt mit több, a kis pandák fentebb már említett aranyfokozatú támogatója, az Infogroup cégcsoport is megajándékozza a kép beküldőjét egy 10 ezer forint értékű vásárlási utalvánnyal, amelyet az Állatkert ajándékboltjában lehet beváltani.