Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Pingvinek „sétagyakorlata” az országos szezonnyitón 2014. március 20.

Szerdán Állatkertünk volt a házigazdája a Magyar Állatkertek Szövetsége szezonnyitó sajtótájékoztatójának. Az eseményhez kapcsolódóan megmutattuk az újságíróknak a pingvinek „sétagyakorlatát” is. A tervünk ugyanis az, hogy a népszerű madarak nemsokára rendszeresen a látogatók között sétálnak majd. Cikkünkben erről az új programról, az országos szezonnyitóról, illetve a hazai állatkertek szakmai szövetségéről is olvashat.

A Magyar Állatkertek Szövetsége közös szezonnyitó sajtótájékoztatóján – amelyek szerdán mi voltunk a házigazdái – mindegyik intézmény vezetője beszámolt arról, milyen programokra lehet számítani az idei esztendőben. Nálunk például a sokféle látnivaló között bőven akadnak majd új élmények is. Az egyik ilyen új dolog az lesz, hogy a pingvinjeinket nemcsak a kifutójukban, illetve a medencéjükben lehet majd látni, hanem gondozójuk felügyelete mellett alkalmanként a látogatók közé is kisétálnak. Persze nem lehet őket egyik napról a másikra kizavarni a sétányokra, hanem lépésről lépésre kell az állatokat hozzászoktatni a számukra is új helyzethez. Pingvingondozóink mostanában éppen ezen dolgoznak, amolyan „sétagyakorlatot" tartanak a madaraknak. Ha már úgyis nálunk volt a sajtótájékoztató, mindjárt meg is mutattunk egy ilyen próbát az újságíróknak.

PingvinsétaMagát a sajtótájékoztatót egyébként megelőzte a Magyar Állatkertek Szövetségének közgyűlése. Ezen a közgyűlésen egyebek mellett döntés született arról, hogy a szövetség egy újabb taggal – a Poroszlón működő Tisza-tavi Ökocentrummal – bővül ki. Ezzel 11-ről 12-re növekedett az 1983-ban alakult szövetség tagságába tartozó állatkertek, vadasparkok, vadaskertek és más hasonló intézmények száma. Persze a jogilag állatkertnek minősülő bemutatóhelyek száma ennél valamivel több, de ez a tizenkét intézmény tartozik az úgynevezett akkreditált állatkertek közé Magyarországon.

Az állatkerti vezetők döntöttek arról is, hogy március 22-ét, azaz most szombatot országos állatkerti szezonnyitó napnak nyilvánítják, s erre a napra, illetve sok állatkert egész hétvégére különleges szezonkezdő programokkal készül. Ezek a legtöbb helyen összekapcsolódnak a vizek élővilágával, hiszen ezen a napon egyúttal a víz világnapját is ünnepeljük.

A mi Állatkertünkben pénteken, szombaton és vasárnap is lesznek programok, erről hamarosan részletesebben is írunk honlapunkon. Aki pedig a vidéki állatkertek programjaira kíváncsi, vagy egyszerűen csak érdeklődik a Magyar Állatkertek Szövetsége iránt, annak érdemes a szövetség honlapját is meglátogatnia.