Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Sáfrányok itt is, ott is 2016. március 3.

Az elmúlt hetekben többször is beszámoltunk növényeink tavaszi ébredéséről. Legújabban a változatos színekben pompázó sáfrányokban gyönyörködhetünk, például a Pálmaház bejárata mellett, a sziklakertnél, illetve a hiénák melletti tavacskánál.

Állatkertünk a XX. század eleje óta állat- és növénykertként működik. Ez azt jelenti, hogy a növénygyűjteményünk legalább olyan gazdag és sokszínű, mint az állatok kollekciója. Éppen ezért igyekszünk rendszeresen botanikai témájú hírekkel is szolgálni Állatkertünk barátainak. Az elmúlt hetekben volt is miről beszámolni, hiszen a szabadföldi növényeink tél végi, tavaszi ébredése egyre több gyönyörködnivalót kínál.

 

Legújabban a különféle sáfrányokat, vagy más néven krókuszokat (Crocus sp.) csodálhatjuk meg. Ezeket a nősziromfélék közé tartozó növényeket Állatkertünk parkjában több különböző faj és változat is képviseli, így változatos színekben jelennek meg mindenütt. Akadnak sugárzó sáfránysárga, halvány vajsárga, kellemes halványkék és mély ibolya színekben pompázó, sőt, cirmos sáfrányok is. Bár a kert több pontján is előfordulnak, a legszebbeket a Pálmaház bejárata előtti területen, a sziklakert övezetében, valamint a hiénák kifutója melletti tavacska partján láthatjuk.

Azt persze mondanunk sem kell, hogy a virágokban való gyönyörködésnél a mindent a szemnek, semmit a kéznek elve az irányadó. Hiszen a virág ott szép, ahol nő, s ráadásul ott mindenki más is megcsodálhatja. Arról már nem is beszélve, hogy a sáfrányok egyes fajai Magyarországon természetvédelmi oltalom alatt állnak, az Állatkert területe pedig mindenestül országos jelentőségű védett természeti területnek számít.