Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Sokat nőtt a muntyákszarvas gida 2016. május 18.

Bő egy hónappal ezelőtt számoltunk be a muntyákszarvasoknál cseperedő jövevényről. A gida április elsején született és az elmúlt egy hónapban is sokat nőtt. Nem is annyira félős már, így sokat látni a kifutóban.

A Mérgesház melletti kifutóban lakó kínai muntyákszarvasok legutóbbi szaporulatáról április közepén már beszámoltunk. Most azonban újra mesélnivalónk van a jövevényről. Azt ugyan még mindig nem sikerült kétséget kizáróan kifigyelni, hogy milyen nemű állatról van szó, de a megfigyelés esélyei sokkal jobbak. A kezdeti időszakhoz képest ugyanis, amikor jobbára a kifutóban lévő kövek közötti sziklahasadékban rejtőzködött, és csak azok láthatták igazán, akik tudták, hol keressék, mostanra annyira nekibátorodott, amennyire ez egy muntyákszarvasnál egyáltalán lehetséges. Így aztán egyre több időt tölt a kifutó nyílt részein, ahol a közönség zavartalanul megszemlélheti.

Ha az állat mostani képét a korábbi felvételekkel összehasonlítjuk, látható az is, hogy milyen szépen fejlődik. Bár a gidákra jellemző foltok még mindig láthatók rajta, egyre halványulnak, és hamarosan szinte teljesen el fognak tűnni.

A gyors fejlődés valójában nem meglepő dolog, hiszen a muntyákszarvasoknál a fiatalok gyorsan cseperednek. Olyannyira, hogy gyakran már az első életévükben elérik az ivarérettséget.