Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:30 Sz-V: 9:00-18:00

nincs időjárási adat

Töklámpás állatoknak 2018. november 1.

Halloween, azaz mindenszentek előestéje alkalmából több állatunk is kapott töklámpásokat. Belsejükbe persze nem fényforrást, hanem finomságokat tettek a gondozók. A gundik és a csupasz turkálók is nagyon örültek ezeknek a tökfejeknek.

Többször írtunk már a környezetgazdagítás fontosságáról, és arról, miként biztosítunk elfoglaltságot, játéklehetőséget állatainknak. Nemrégiben például arról számoltunk be, hogy több állatunk is új, speciálisan az ő igényeik szerint gyártott játékot kapott. Hasonló hírt – más állatokkal kapcsolatban – korábban is közzétettünk már, sőt, írtunk arról is, hogy egyszerű játékszerekkel, akár kartondobozokkal is kedvére tehetünk az állatoknak.

A már Magyarországon is népszerű halloween, azaz mindenszentek előestéje idején rendszerint töklámpásokat, faragott tökfejeket adunk az állatoknak. Ez számukra szintén a környezetgazdagítás egy formája, de a nagyközönségnek is érdekes és szórakoztató látvány. Így volt ez már az elmúlt években is, de természetesen idén sem maradhatott el a „tökös" környezetgazdagítás.

A Varázshegyben látható gundikat és csupasz turkálókat is meglepte gondozójuk néhány faragott „tökfejjel". Minthogy ezek eléggé kicsiny termetű állatok, a faragáshoz viszonylag kisebb tököket kellett választani. A tökfejek belsejébe jórészt zöldségek és gyümölcsök kerültek, de természetesen maga a tök is ínycsiklandó finomság ezeknek az állatoknak.

Mindenszentekkor több állatunknál is lehet hasonló töklámpásokat látni. Ráadásul most nagyszerű lehetőség is kínálkozik az állatkerti látogatásra, hiszen a november 1-től 4-ig tartó hosszú hétvégén is tartanak Állatkertünkben az őszi iskolai szünethez kapcsolódó programok és kedvezmények. A 14 éven aluli gyermekek például ebben az időszakban jelképes, 200 forintos áron megváltható jeggyel látogathatják az Állatkertet.