Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Tökös kisfilm 2016. november 2.

Most mozgóképen is megmutatjuk, milyen célból szoktunk tököt faragni az Állatkertben, ahol az őszi szünet jegyében vasárnapig számos programmal, valamint a 14 éven aluli gyermekek számára díjmentes belépéssel várjuk a családokat.

Néhány nappal ezelőtt már mutattunk pár képet arról, milyen „tökös” meglepetéssel kedveskedtünk az Állatkert lakóinak. A „tökfejből” való nassolásról azonban nemcsak fotók készültek, hanem kisfilm is, így mozgóképen is meg tudjuk mutatni, hogyan fogadták az állatok a különleges csemegét.

A rendhagyó töklámpás-menü az állatok számára környezetgazdagításként fogható fel. A nagyközönség számára pedig olyan látványosságként, amely kapcsolódik a kelta eredetű, ám angolszász közvetítésként ma már sok országban elterjedt, s bizonyos külsőségeiben évek óta Magyarországon is megünnepelt halloweenhez (vagyis mindenszentek előestéjéhez), illetve az ilyenkor szokásos tökfaragáshoz. Ráadásul ennek kapcsán felhívhatjuk a figyelmet az őszi szünet programjaira, illetve a hozzájuk kapcsolódó kedvezményekre, így arra is, hogy 2016. november 6-ig a 14 éven aluli gyermekek díjmentesen látogathatják az Állatkertet.