Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Új tengeri állatok a Varázshegyben 2016. június 15.

Néhány nappal ezelőtt számos új állat érkezett a Varázshegyben található őstengeri bemutatóhelyre. Többek között két polip, tűhalak, késhalak, csikóhalak, bambuszcápa, illetve különféle rajhalak is. Legnagyobb részüket már a közönség is láthatja.

PolipA Nagyszikla belsejében működő Varázshegy bemutatóhelyeinek egyike a tengeri élővilágot fejlődéstörténeti összefüggésben felvonultató Őstenger. Néhány nappal ezelőtt számos új állat érkezett ide. Az itt látható felvételek még kicsomagolásukkor készültek, de azóta már a legtöbb állat végleges helyén látható. Többek között két polippal, tűhalakkal, fejenálló késhalakkal, kétféle csikóhallal, illetve további, úgynevezett rajhalakkal is gyarapodott az Őstenger.

Az új állatok között van egy hím barnasávos bambuszcápa is, akit a régebb óta nálunk élő nőstény új párjának szánunk. A két állat már meg is kezdte az egymással való ismerkedést. A két polip viszont külön medencében van. Természetesen ezek még fiatal, alig férfiökölnyi méretű állatok, viszont a polipok többségéhez képest szokatlan módon lelkes alpinisták. Ez azt jelenti, hogy a medencéjük oldalán szeretnek viszonylag magasra felkapaszkodni.