Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Újabb gundikölykök 2017. november 24.

Nemrégiben huszonkettőre nőtt a Varázshegyben látható gundik csapatának egyedszáma. Az Afrikában őshonos rágcsálóknál legutóbb néhány nappal ezelőtt volt gyermekáldás. A fajjal 2013 óta foglalkozunk, tartásuk igazi sikertörténet.

A Varázshegyben, azon belül a Kolónia galériában látható gundik (Ctendodactylus gundi) igazán jól szaporodnak. A nyáron világra jött kölykökről annak idején be is számoltunk, ám azóta szeptemberben is született két kölyök, és még egy további apróság jött világra néhány nappal ezelőtt, november 18-án. A mellékelt képen – amelyet a Varázshegy egyik munkatársa készített – ez a legutóbbi jövevény látható, no meg az is, hogy a felnőttek miként szokták szállítani az izgő-mozgó kicsinyeket. Szájukkal óvatosan megragadják őket a grabancuknál, a nyakuk, illetve a hátuk laza bőrénél fogva.

A gundikkal 2013-ban kezdtünk el foglalkozni, akkor nyolc állat érkezett hozzánk. Ma viszont már 22 egyedet számlál a budapesti gundicsapat, úgy, hogy az eredet nyolc állatból már nincs meg az összes (hiszen 2013 óta már csaknem egy „gundi-öltőnyi” idő telt el), és az itt születettek egy része is elköltözött már másik állatkertbe.