Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Újabb kölyök a lajhárcsaládban! 2017. február 10.

Folytatódik a kétujjú lajhárok családregénye. Banya, a többszörös szülő és nagyszülő lajhárnőstény ismét világra hozott egy aranyos kölyköt. A jövevény február 5-én született, és egy kis szerencsével már látni is lehet.

A Pálmaházban lakó kétujjú lajhárok szaporaságára igazán nem lehet panasz. Az elmúlt években rendszeresen beszámoltunk az újabb és újabb jövevények születéséről, így már valóságos lajhár-családregényről beszélhetünk. A történet folytatódik, hiszen Banya, a termékeny lajháranya, akinek nemcsak kölykei, hanem már unokái is szép számmal vannak, ismét világra hozott egy apróságot.

Legifjabb lajhárunk február 5-én látta meg a napvilágot. A gondozók megfigyelték, hogy nemcsak az anyján szokott csimpaszkodni, hanem a család többi tagja is besegít a kölyök cipelésébe.

A lajhárokról tudnivaló, hogy életük első hónapjaiban szinte folyamatosan anyjukra akaszkodva vitetik magukat. Előfordulhat, hogy az anyaállat testével eltakarja a kicsit, de némi szerencsével már most is láthatják a jövevényt azok, akik a Pálmaházban meglátogatják a lajhárokat.

Ezért is érdemes kilátogatni hozzánk a napokban, hiszen Valentin-nap alkalmából február 11-től 14-ig jelentős kedvezményt kínálunk a pároknak: ebben az időszakban ketten egy jeggyel látogathatják az Állatkertet.