Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Vakáció állatgyerekekkel 2017. június 16.

Állatkölykök és fiókák sokaságával várjuk mindazokat, akik a most kezdődő vakáció ideje alatt ellátogatnak hozzánk. Apróságok cseperednek például a makiknál, az ormányosmedvéknél, a zebránál, a zsiráfoknál. az orangutánoknál és még sok más állatnál.

Gazdag gyermekáldást hozott Állatkertünkben a 2017-es év első fele. Így aztán bármerre is járunk a kertben, szinte mindenütt cseperedő állatkölykökkel és fiókákkal találkozhatunk.

Az erszényesek közül a ritka ecsetfarkú patkánykenguruknál két „zsebibaba” is előmerészkedett az erszényből, és kölykök vannak a kovariknál is. A főemlősök közül a gyűrűsfarkú makiknál két anyának is vannak kölykei, és gyermekáldás volt a Pálmaházban lakó éji majmoknál is. A ragadozóknál az ázsiai vadkutyák hat kölyköt nevelnek, és ugyancsak hat apróság cseperedik az ormányosmedvéknél, más néven koatiknál. Májusban a lajhárok is világra hoztak egy utódot, és szaporulat volt a Varázshegyben látható csupasz turkálóknál is. A patások közül az indiai antilopoknál három különböző korú utódot láthatunk a felnőttek mellett, a legfiatalabb néhány napja látta meg a napvilágot. A zsiráfoknál három borjú cseperedik, újra gidájuk van a kínai muntyákszarvasoknak, és családi örömök voltak a kritikusan veszélyeztetett cebui disznóknál is. A zebrák is csikót nevelnek éppen. A madarak közül a koronásgalamboknál szépen fejlődik a húsvét után kelt fióka, de szaporulat volt a pápaszemes pingvineknél, a borzas és a rózsás gödényeknél, a batláknál, a tarvarjaknál és a szivárványos lóriknál is.

Az idén világra jött jövevények mellett vannak olyan fiatal állatok is, akik ugyan már régebben, az előző néhány évben születtek, de mivel olyan fajokhoz tartoznak, amelyeknek lassú az egyedfejlődése, még mindig gyereknek számítanak. Ilyenek a 2014 legvégén született orangután kölykök, vagy éppen Asha, a négyesztendős elefántborjú.

A fenti felsorolásban persze csak a legfontosabb szaporulataink szerepelnek, de ebből is jól látszik, milyen sok aranyos kölyköt és fiókát láthatnak azok, akik a most kezdődő vakáció ideje alatt ellátogatnak Állatkertünkbe. Híreinket pedig érdemes továbbra is figyelemmel kísérni, hiszen a közeljövőben újabb állatoknál számítunk gyermekáldásra.