Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Vasárnapig tart a Föld Fesztivál 2015. április 23.

Szerdán, a Föld napján nyitottuk meg hivatalosan az idei Föld Fesztivált, melynek keretében egészen vasárnapig gazdag programkínálattal, mentett állatok bemutatójával, távcsöves madármegfigyeléssel, talajtani kísérletekkel várjuk a nagyközönséget.

Állatkertünk már az 1990-es évek legeleje óta minden esztendőben programokkal készült a Föld napjára. 2008 óta azonban az a hagyomány intézményünkben, hogy e jeles napot egy több napon át tartó fesztivállá bővítjük ki. Az idei Föld Fesztivál április 22-től 26-ig, azaz szerdától vasárnapig tart. Az ötnapos rendezvényen programok és látnivalók sokaságával várjuk az érdeklődőket: ezekről itt olvashatnak részletesebben.

A Föld Fesztivál megnyitó eseményére szerdán, azaz éppen a Föld napján, a délelőtti órákban került sor. A rendezvényt Klein Dávid magashegyi expedíciós hegymászó nyitotta meg, Állatkertünk főigazgatója, prof. dr. Persányi Miklós pedig a változatos programkínálatot ajánlotta a közönség figyelmébe, s egyben méltatta intézményünk szakmai partnereit is. A Föld Fesztivál programjait ugyanis olyan partnerszervezetekkel közösen valósítjuk meg, mint például a Duna-Ipoly Nemzeti Park, az MTA ATK Agrokémiai és Talajtani Intézet, az ELTE Konfuciusz Intézet, a Magyarhoni Földtani Társulat, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a WWF Magyarország, a Greenpeace Magyarország, az Ökocsiga Közhasznú Egyesület, az MTK Kajak-Kenu Szakosztály, az Excelsior SE Hegymászó Szakosztály, a Grossglockner Túraszervező Csoport, vagy éppen a Magyar Természetjáró Szövetség.

A hivatalos megnyitón jelentettük be azt is, hogy a hazai madárvilág védelmében stratégiai együttműködésbe kezd az Állatkertünk által életre hívott Magyar Madármentők Alapítvány, illetve a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító ZRt. Az erről szóló megállapodást Hack Mónika, a MAVIR kommunikációs vezetője, illetve E. Nagy Lajos, a Magyar Madármentők Alapítvány kuratóriumának elnöke látta el kézjegyével.