Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Virágkavalkád az Állatkertben 2019. április 17.

Állatkertünk szinte minden talpalatnyi szegletében színpompás virágkavalkádban gyönyörködhetnek a látogatók. Meg lehet csodálni például a mahónia, vagy a buharai nőszirom virágait, nem is beszélve a sokféle árvácskáról, nárciszról és tulipánról.

Sokan tudják, hogy intézményünk nemcsak állat-, hanem növénykert is. Éppen ezért rendszeresen igyekszünk hírt adni nemcsak az állatos, hanem a növényes, botanikai látnivalókról is. Februárban például beszámoltunk az első hóvirágok előbújásáról, majd nem sokkal később az akkorra már szőnyeget alkotó hóvirágokról, a téltemetőről, és az ugyancsak akkor virágzó varázsmogyoróról is. Március elején már nőnapi virágözönről számolhattunk be, szirmot bontó csillagvirágokkal, sáfrányokkal, hunyorral, téli jázminnal és alpesi hangával. Egy héttel ezelőtt pedig a japánkerti virágvarázsról számoltunk be, amelyben természetesen a japán díszcseresznyék különféle termesztett változatai (így a „Kanzan", a „Tai Haku" és a „Kikushidare Sakura") játszották a főszerepet, természetesen több más, ugyancsak virágzó növény, például a japán bazsarózsa mellett.

Most sincs hiány látnivalókban, hiszen Állatkertünk parkjának szinte minden talpalatnyi szegletében színpompás virágok kavalkádjában gyönyörködhetnek a látogatók. Ott van például az ostorménfa, a téli bangita, a fürtös gyöngycserje és a farkas kutyatej, a mahónia és az aranycserje, a buharai nőszirom és a kis meténg, na és persze a kerti árvácska, a nárcisz és a tulipán sokféle kertészeti változata és hibridje is. És ezzel természetesen még messze nem soroltuk el az összes botanikai látnivalót.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.