Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Zsebibaba hírek 2016. október 3.

Két kölyök cseperedik a szürke óriáskenguruknál. A zsebibabák már elég nagyok ahhoz, hogy rendszeresen kijárjanak az erszényből, de gyakran látni őket úgy is, hogy épp kikandikálnak onnan. Néha pedig csak a lábuk lóg ki.

A kormos kenguru néven is ismert nyugati szürke óriáskenguruknál (Macropus fuliginosus) jelenleg két kölyök cseperedik. Más erszényes apróságok mellett róluk is beszámoltunk már július elején, azóta azonban olyan sokat nőttek, hogy egyre többször látni a kölyköket anyjuk körül szökdécselni. Persze azért még gyakran visszatérnek az erszénybe, vagy esetleg csak a fejüket dugják vissza oda, hogy néhány csepp tejet igyanak.

Nyugati szürke óriáskengurukkal már az 1800-as évek végén is foglalkoztunk, az újabb időkben az 1980-as évek elején kezdődött meg a tartásuk, s azóta folyamatosan be is mutatjuk ezt az állatfajt. A meglévő egyedek között ma is élnek a több mint három évtizede érkezett állatok leszármazottai, bár a csapat vezérhímje, Hamlet új vérvonalat képvisel, hiszen ő 2013-ban a dániai Aalborg állatkertjéből került hozzánk. A régi budapesti családból származó nőstények, illetve az újonnan érkezett Hamlet nászából született kölyköket már tavaly is láthatott a közönség: ők azóta felcseperedtek, és Szerbiába, a vajdasági Palics állatkertjébe kerültek. Természetesen a mostaniaknak is Hamlet az apjuk.