Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 2800 Ft Gyermek: 1900 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-CS: 9:00-17:30 P-V: 9:00-18:00

Időjárásközepesen felhős 13°C

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Vakáció állatgyerekekkel2017. június 16.

Állatkölykök és fiókák sokaságával várjuk mindazokat, akik a most kezdődő vakáció ideje alatt ellátogatnak hozzánk. Apróságok cseperednek például a makiknál, az ormányosmedvéknél, a zebránál, a zsiráfoknál. az orangutánoknál és még sok más állatnál.

Kisfilm az ormányosmedve kölykökről2017. június 15.

Szépen cseperednek a májusban született ormányosmedve kölykök. Kedvcsinálónak egy rövid kisfilmet is készítettünk róluk, s mindenkit arra biztatunk, hogy jöjjön el és látogassa meg őket, meg persze a többi, mostanában világra jött kölyköt és fiókát.

Koronásgalamb fióka2017. június 14.

Szépen fejlődik a nyolchetes koronásgalamb fióka. Ez az Új-Guineában őshonos madár az egyik legnagyobbra növő, és talán legszebb galambféle, amelynek szaporítása azért is fontos, mert természetvédelmi szempontból sebezhető fajnak számít.

Kisfilmen az újszülött muntyákszarvas2017. június 9.

A Mérgesház szomszédságában lakó apró termetű kínai muntyákszarvasoknál 2014 óta négy gida is született. A legifjabb épp két hete látott napvilágot. Most már a közönség is elég jól láthatja, de a gondozók újszülött korában is lefilmezték.

Egy kupac ormányosmedve kölyök2017. június 8.

A múlt hónapban két alkalommal is születtek kölykök az ormányosmedvéknél. A koati néven is ismert kisragadozóknál így most hat apróság cseperedik összesen. Már egyre többet mozognak az ágakon is, bár amikor pihennek, csak egy kupac kölyköt látni.

Légy ott! Fél 11-kor pelikánetetés!2017. június 2.

Hallott már a „Légy ott!” programokról? Így nevezzük az előre meghirdetett időpontban történő állatos eseményeket, látványetetéseket, tréningeket és más hasonló érdekes programokat. Ezek közé tartozik a pelikánok látványetetése is.

Mit esznek a Lepkekert lakói?2017. június 1.

A közelmúltban megnyílt Lepkekert lakói igazi ínyencek. A kifejlett lepkék számára virágot, ananászt, banánt, narancsot és mesterséges nektárt is adunk, a hernyók pedig leveleken élnek. Van közülük olyan, amelyik kifejezetten a csalánlevelet szereti.

Fiókák a kritikusan veszélyeztetett tarvarjaknál2017. május 31.

Állatkertünk egyik fontos feladata a ritkuló fajok védelme, szaporítása. A legfrissebb eredményekről a kritikusan veszélyeztetett tarvarjaknál számolhatunk be, ahol a közelmúltban öt fióka is kikelt, sőt, továbbiak világra jövetele is várható.

Újra megnyílt a Lepkekert2017. május 30.

Néhány napja ismét látogatható a Lepkekert. A Pálmaház mögött található, szezonális látnivalónak számító bemutatóhelyen jelenleg 21 trópusi lepkefaj több száz egyedében gyönyörködhet a nagyközönség. Látogatóink be is sétálhatnak a lepkék közé.

Boldog születésnapot, Varázshegy!2017. május 26.

Pénteken ünnepeltük a Varázshegy ötödik születésnapját, sok programmal, látnivaló, sok-sok velünk ünneplő gyermekkel és felnőttel, és persze születésnapi tortával. 2012-es megnyitása óta hárommillió állatkerti látogató járt a Varázshegyben.