Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3000 Ft Gyermek: 2000 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:00 Sz-V: 9:00-17:30

nincs időjárási adat

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Finn rozsomák, finn oroszlán2017. december 7.

Tuija, a nőstény rozsomák és Basil, a hím oroszlán. Mi a közös bennük? Mindketten Finnországból érkeztek. A rozsomák őshonos is az északi országban. Az oroszlánról ez nem mondható el, az viszont igen, hogy az északi ország címerállata.

Az elefántcsalád Mikulása2017. december 6.

Izgatott trombitálás rezegtette meg az Elefántház falait: a két elefántgyerek, Asha és Arun, valamint mamájuk, Angele nagy örömére a Mikulás puttonyából temérdek egészséges gyümölcs és zöldség került elő!

Megújult webkamerák2017. december 4.

Látogatás előtt szeretne bekukkantani az Állatkertbe? Megújított webkameráink segítségével ezt valósidőben megteheti. Egy igazi állatkerti séta látnivalóit persze nem pótolja, de így bármikor ránézhet néhány kifutónkra, hogy ott épp mi történik.

Advent kiselefánttal2017. december 1.

A bevásárlási hajrát megszakítva jól esik egy kis állatkertezés, a kiselefánt meglátogatása. Sőt, akár az ajándéknak valót is be lehet szerezni nálunk állatkerti ajándékutalvány, jelképes örökbefogadás, vagy épp egy aranyos plüssfigura formájában.

Jövés-menés a mhorr gazelláknál2017. december 1.

A vérfrissítés jegyében kisebb cserét hajtottunk végre a mhorr gazelláknál. Egy nálunk született nőstény Bécsbe utazott, helyette pedig egy másikat kaptunk Frankfurtból. A vadonban már teljesen kipusztult ritka patás megmentése a cél.

Újabb gundikölykök2017. november 24.

Nemrégiben huszonkettőre nőtt a Varázshegyben látható gundik csapatának egyedszáma. Az Afrikában őshonos rágcsálóknál legutóbb néhány nappal ezelőtt volt gyermekáldás. A fajjal 2013 óta foglalkozunk, tartásuk igazi sikertörténet.

Hogyan ébreszti anyja a kiselefántot?2017. november 23.

Legújabb kisfilmünk néhány pillanatnyi bepillantást nyújt Arun, a kiselefánt mindennapjaiba. Láthatjuk, hogyan kezd szunyókálni, s egy idő után hogyan ébreszti fel gyengéden az anyaállat azzal, hogy még nem jött el az alvás ideje.

Tíztől fél négyig látható a kiselefánt2017. november 21.

A látogatási idő extra korlátozása nélkül, vagyis az állatházak rendes téli nyitvatartási idejének teljes hosszában látogatható a kiselefánt. Ám továbbra is azt kérjük, mellőzzék a vaku használatát, a hangoskodást és az állatok etetését.

Arun lett a kiselefánt neve2017. november 17.

Az Arun név kapta a legtöbb voksot azon a szavazáson, amelyet kedden indítottunk. Ez lesz tehát a múlt szerdán született kiselefánt neve. A név jelentése is kapcsolódik a kiselefánt születési idejéhez, és egy régebbi elefántunknak is emléket állít.

Elefántos élmények2017. november 16.

Legújabb kisfilmünkben elefántos csapatunk néhány tagja, két állatgondozónk, valamint kertünk természetvédelemi és állategészségügyi igazgatója mesél arról, hogyan született a ma már nyolc napos kiselefánt, és hogyan teltek a jövevény első napjai.