Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 2800 Ft Gyermek: 1900 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-CS: 9:00-18:00 P-V: 9:00-19:00

nincs időjárási adat

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Cseperedőben2016. május 20.

Az Állatkertben most is számos kölyök és fióka cseperedik. Kisfilmünk azt mutatja be, miként telik a gyerekkora az elmúlt hónapokban világra jött apróságoknak, köztük a muflonbáránynak, a muntyákszarvas gidának és persze a pelikánfiókáknak.

Sokat nőtt a muntyákszarvas gida2016. május 18.

Bő egy hónappal ezelőtt számoltunk be a muntyákszarvasoknál cseperedő jövevényről. A gida április elsején született és az elmúlt egy hónapban is sokat nőtt. Nem is annyira félős már, így sokat látni a kifutóban.

Asha pancsol2016. május 10.

Május beköszöntével végre elérkezett a nagy elefántmedence feltöltésének ideje. Asha, a virgonc elefántborjú önfeledt pancsolással ünnepelte meg az állatkerti strandszezon kezdetét.

Előmerészkedtek a vadkutya kölykök2016. május 6.

Hét kölyök cseperedik az ázsiai vadkutyáknál. A március 19-én születtek, de csak mostanában merészkedtek elő a kifutóra. A kicsik sokat játszanak, hancúroznak, és pancsolnának is, ha a szülők engednék.

Három kölyök a gyűrűsfarkú makiknál2016. április 29.

Már három kölyök cseperedik a gyűrűsfarkú makiknál. Az egyik még április elsején született, a két legfiatalabb pedig most hétfőn látta meg a napvilágot. A kicsik napjuk nagy részét azzal töltik, hogy anyjuk szőrzetébe csimpaszkodva vitetik magukat.

Cafrangos skorpióhal a Varázshegyben2016. április 20.

A Nagyszikla belsejében található Varázshegy mélyén, az őstengeri bemutatóhelyen látható a cafrangos skorpióhal. Nevét ágas-bogas külsejéről kapta, amelynek segítségével könnyűszerrel beleolvad a környezetébe.

Pelikánfiókák a Nagy-tónál2016. április 15.

Állatkertünk egyre több állatánál láthat a közönség kölyköket és fiókákat. A pelikánoknál például három fióka is cseperedik: a rózsás gödényeknél egy, a borzasoknál kettő. Velük együtt már csaknem félszáz pelikán lakja az állatkerti Nagy-tó térségét.

Mit kell tudni a kínai lampionművészetről?2016. április 14.

Április 8-tól május 22-ig látható az Állatkertben a Sárkányok Éjszakái kínai fényvarázs. A különleges bemutató kapcsán érdemes röviden megismerkedni a kínai lampionművészettel, hiszen ilyen jellegű tárlat Európában csak nagyon ritkán látható.

Újabb gida a muntyákszarvasoknál2016. április 12.

Muntyákszarvas tenyészpárunk nem tétlenkedik. Augusztus végén már volt egy gidájuk, ám hét hónapra rá, április elsejére egy újabb utódjuk született. A kicsi kedvenc rejtekhelye egy sziklahasadék, de a közönség ott is jól láthatja.

Muflonbárány született2016. április 8.

Állatkertünk legfiatalabb újszülöttje egy aranyos muflon bárány. A jövevény március 30-án látta meg a napvilágot, s a Bagolyvár mellett, az oroszlánfókákkal szemközti muflonkifutóban bárki megcsodálhatja, természetesen a felnőtt muflonokkal együtt.