Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:30 Sz-V: 9:00-18:00

nincs időjárási adat

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Emma MRI vizsgálaton2018. augusztus 2.

Legújabb kisfilmünk az állatkerti állatorvosi munka egyik érdekes mozzanatába enged bepillantást. Megmutatjuk, milyen az, amikor egy ritka mhorr gazellán végzünk diagnosztikai vizsgálatot mágneses magrezonancia képalkotással (MRI).

A hangyász is pancsol2018. július 27.

Kánikula idején sok pancsoló állatot láthatunk. Talán meglepő, de még a sörényes hangyászok is szívesen fürdőznek ilyenkor. Természetesen a nagyközönségre is gondoltunk: a kert több pontján is felállítottuk a szokásos párakapukat.

Molnár Gábor „tábora” a Pálmaházban2018. július 27.

A dél-amerikai esőerdők világának egyik legnagyobb hatású hazai megismertetője Molnár Gábor (1908-1980), a hírneves utazó és író volt. A Pálmaház egyik szegletét úgy rendeztük be, mintha csak az ő dzsungelbéli táborhelye lenne.

Pancsoló kiselefánt2018. július 25.

Kánikula idején nincs kellemesebb, mint időnként megmártózni a hűs habok között. Arun, a novemberben született kiselefánt is gyakran él ezzel a lehetőséggel, és amikor csak lehet, viszi magával a labdáját is.

Kisfilm Flódniról és Briósról2018. július 23.

Legújabb kisfilmünkben az öthetes sörényes hangyász kölyköt, és a nála alig pár héttel idősebb kis matakót mutatjuk be. Mindkét jövevény egy-egy süteményről kapta a nevét. Cikkünkből az is kiderül, hogy miért.

Tetőtől talpig feketében2018. július 20.

Az Állatkert új játszóparkjában, a Holnemvolt Várban sokféle érdekes állattal lehet találkozni. Például a jávai eredetű ayam cemani tyúkfajtával, amelynek jellemzője, hogy az állatok bőre, tolla, csőre, de még a húsa is teljesen fekete.

Bújócskázó muntyákszarvas gida2018. július 19.

A „baby boom” nemrégiben elérte a muntyákszarvasokat is. Ahhoz azonban, hogy a most háromhetes jövevényt megláthassuk, nem árt tudni, hogy szeret bújócskázni. Egyik kedvenc helye a kifutóban található kövek közötti üreg.

Mami és Papi újra fiókát nevel2018. július 17.

Ismét „trónörökösök” cseperednek az Afrikában őshonos koronásdarvaknál. A fiókák július 6-án keltek ki a tojásból. A szülőpár, Mami és Papi 1999 óta él Állatkertünkben, s szűk két évtized alatt több mint kéttucat fiókát neveltek fel sikeresen.

Indigo a fűben2018. július 13.

Indigo, csaknem héthónapos gorillakölyök nagyon élvezi élete első nyarát. Ez nem is csoda, hiszen a tágas kifutóban mindig van valami érdekes felfedeznivaló. Persze nemcsak a gorilláknál volt gyermekáldás mostanában, hanem sok más állatunknál is.

„Szupercuki” koatikölykök2018. július 13.

Két kölyök cseperedik az ormányosmedvéknél. Az apróságok május végén születtek, így már elég fejlettek és mozgékonyak ahhoz, hogy a közönség is jól láthassa őket, amint önfeledten hancúroznak a kifutójukban.