Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3000 Ft Gyermek: 2000 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:00 Sz-V: 9:00-17:30

nincs időjárási adat

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Bodza örökölte anyja szaporaságát2017. október 17.

Indiai antilopjaink különösen szaporák. Az idősebbik anyaállat, Bambi eddig tizenkét borjat hozott a világra, Bodza, a fiatalabbik (aki egyébként Bambi lánya) pedig négyet. A legutóbbi épp a múlt héten október 9-én született meg.

Nagy mara kölykök születtek2017. október 13.

Az elmúlt néhány hét során összesen öt nagy mara kölyök született a Dél-Amerikai kifutóban. A szeptember végén született kölyköket már most is elég jól lehet látni, de nemsokára az októberiek is mind gyakrabban merészkednek majd elő.

Őszi virágpompa az Állatkertben2017. október 12.

A sokféle állat mellett botanikai látnivalókban sincs hiány, sőt, mostanában valóságos őszi virágpompában gyönyörködhetünk. Virágzanak a szellőrózsák, az őszirózsák több faja és színváltozata, a kínai krizantém és az enciánfa is.

Egy év alatt sokat nőtt Bejgli, a hangyászkölyök2017. október 10.

Nemrégiben volt egy éve annak, hogy sörényes hangyász tenyészpárunk, Isabela és William frigyéből megszületett Bejgli, az első budapesti hangyászkölyök. Az apróság egy esztendő alatt sokat nőtt, most már csaknem akkora, mint az anyaállat.

Szövőmadarak a Szavanna-házban2017. október 5.

A Szavanna-ház egyik színpompás látványossága a szövőmadarak bemutatóhelye. A nemrégiben beszerzett madarak éppúgy az afrikai nyílt, füves területek lakói, ahogy az ugyanitt lakó antilopok, gazellák, zsiráfok és orrszarvúak is.

Családi élet a lajhároknál2017. szeptember 29.

A Pálmaházban látható kétujjú lajhárokról valóságos családregényt írhatnánk, hiszen három generáció él náluk együtt, és rendszeresen szaporodnak is. A nyolc állat közül a legidősebb 24 éves, a legfiatalabb pedig 4 hónapos.

Medúzales2017. szeptember 28.

A Varázshegy őstengeri bemutatójában nemrég megújítottuk a medúzák medencéjét. Kukucskáló nyíláson betekintve lehet meglesni a fülesmeduzákat, akik annyira törékenyek, hogy akár még egy buborék is lyukat üthet a testükön.

Tréning az orrszarvúaknál2017. szeptember 22.

Szeptember 22-e az orrszarvúak világnapja. E jeles esemény alkalmából ezúttal az orrszarvúakkal rendszeresen végzett tréninget mutatjuk be. A tréningnek sokféle haszna van, felfogható egyfajta környezetgazdagításként is.

A Mérgesház újdonsága2017. szeptember 22.

A Mérgesház emeletén található a régió legnagyobb mérgeskígyó gyűjteménye, amely újabb érdekes állatokkal gyarapodott. A Venezuelában őshonos uracói csörgőkígyókról van szó, amelyekről nemrégiben derült ki, hogy önálló fajba tartoznak.

Napfürdőző batla2017. szeptember 15.

Élvezik a napsütést az Állatkert lakói. A képen látható batla kifejezetten azért tárta ki a szárnyát, hogy minél nagyobb felületen érje a napfény. A fokozottan védett madarak kertünkben rendszeresen szaporodnak, idén két fióka kelt ki sikeresen.