Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 2800 Ft Gyermek: 1900 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-CS: 9:00-18:00 P-V: 9:00-19:00

nincs időjárási adat

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Újabb virágok bontottak szirmot az Állatkertben2017. március 7.

Az első virágokról már korábban hírt adtunk, de azóta még virágosabb lett az Állatkert. A hóvirágokból néhol már valóságos virágszőnyeg látható, virágzik a tavaszi tőzike, többféle sáfrány, sőt már néhány ligeti csillagvirágot is látni lehet.

Napfürdőző sörényes hangyászok2017. március 4.

A napos idő beköszöntével Pálmaház mellett lakó sörényes hangyászok szinte reggeltől estig kint tartózkodnak a kifutóban. Érdemes őket megfigyelni, legfőképpen azt, hogy a tavaly októberben született kölyök milyen sokat nőtt az elmúlt hónapokban.

Nyílnak a virágok az Állatkert parkjában2017. február 28.

A szokásosnál hidegebb tél miatt az elmúlt évekhez képest később kezdtek nyílni a virágok az Állatkert parkjában. Az első hóvirágok a múlt héten szirmot bontottak, e hét elejére pedig kinyílt a téltemető is.

Zsiráf-rekord2017. február 22.

1868 óta 34 zsiráfborjú született Állatkertünkben, de most először fordult elő, hogy egy naptári éven belül 3 zsiráf is a világra jött. A január elsejei születésű Sauda mellett nemrégiben még két jövevénnyel gyarapodott a zsiráfcsapat.

Ablak–zsiráf2017. február 17.

Néhány napig kivételesen csak a két betekintő ablakon át lehet látni a zsiráfokat. Úgy alakult ugyanis, hogy a teljes belső istállótér „szülőszobává” vált, s csak ezen a módon lehet az állatok számára ilyenkor szükséges teljes nyugalmat biztosítani.

Kisfilm Asha születésnapjáról2017. február 15.

Legújabb kisfilmünkön azt mutatjuk be, mit szólt a születésnapi köszöntéshez Asha, a most négy éves elefántborjú. Sőt, a filmből még az is kiderült, hogy hogyan vesz vért az állatorvos az anyaelefánttól, hogy az állat vemhességét nyomon kövesse.

Újabb kiselefánt várható!2017. február 14.

Kedden délben köszöntöttük fel Ashát, a negyedik születésnapját ünneplő elefántborjút. S bejelentettük azt is, hogy Ashának még az idén kistestvére születhet. Angele, az anyaállat ugyanis újra vemhes. A magzat most kb. 40-50 cm-es lehet.

Újabb kölyök a lajhárcsaládban!2017. február 10.

Folytatódik a kétujjú lajhárok családregénye. Banya, a többszörös szülő és nagyszülő lajhárnőstény ismét világra hozott egy aranyos kölyköt. A jövevény február 5-én született, és egy kis szerencsével már látni is lehet.

Lajhárok, övesállatok, hangyászok2017. február 9.

Sokan nem is tudják, hogy az övesállatok, vagyis a tatuk, valamint a hangyászok és a lajhárok rokonságban állnak egymással. Vendégízületesekként emlegetik ezt az állatcsoportot, melynek több érdekes képviselője Állatkertünkben is látható.

Kisfilm a cseperedő zsiráfborjúról2017. február 7.

Már egyhónapos is elmúlt Sauda, a január elsején született zsiráfborjú. A kicsi szépen gyarapodik, és persze még mindig sok időt tölt pihenéssel. Bár még jó sokáig elsősorban anyatejen él, már kóstolgatja a felnőtt zsiráfoknak való takarmányt is.