Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3000 Ft Gyermek: 2000 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-16:00 Sz-V: 9:00-16:00

nincs időjárási adat

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Ünnepi készülődés az Állatkertben2018. december 18.

Mi is készülünk az ünnepekre! A Holnemvolt Vár bejáratával szemben felállítottuk a betlehemet, ajándékötletként pedig ajándékutalványt és karácsonyi örökbefogadást kínálunk. Alapítványunk az Árkádba, a Westendbe és a Városháza parkba is kitelepült.

Közkívánatra itt a Cápasuli!2018. december 13.

Jóllehet Állatkertünkben korábban is voltak cápák, gyakran hallottuk látogatóink részéről azt az igényt, hogy szeretnének „igazi” cápákat látni. Most itt a lehetőség, elkészült ugyanis a Cápasuli! Sőt, a jövőben további cápás fejlesztések is lesznek.

Vad tengerimalacok a Pálmaházban2018. december 12.

A tengerimalac népszerű házi kedvenc. Legalábbis a háziasított változat. Nálunk viszont vad tengerimalacokat is lehet látni. Persze nem a természetük vad, csupán nem érintette őket a domesztikáció folyamata.

Nálunk járt a finn Mikulás2018. december 6.

Állatkertünket is felkereste Joulupukki, a finnországi Mikulás. Óvodásokkal és kisiskolásokkal találkozott, megajándékozta a látogatókat, sőt még Arunt, az egyéves kiselefántot is meglátogatta. Az eseményről kisfilmet is mutatunk.

Éji majom kölyök a Pálmaházban2018. december 6.

A közelmúltban gyermekáldás volt a Pálmaházban lakó éji majmoknál. A kíváncsi apróság nagyrészt anyjába, vagy a család más tagjainak bundájába csimpaszkodva cipelteti magát. A jövevényt kisfilmen is megmutatjuk!

Az igazi finn Mikulás az Állatkertben!2018. december 1.

December 3-án, hétfőn is érdemes kilátogatni az Állatkertbe: híres vendég látogatja meg lakóinkat… Az igazi finn Mikulás, Joulupukki rövid sétát tesz nálunk, és akik szerencsések, akár ajándékot is kaphatnak tőle.

Trópusi élmények a Pálmaházban2018. december 1.

Állatkertünket hideg időben is érdemes felkeresni, hiszen ilyenkor is nyitva vagyunk, fűtött állatházainkban pedig valódi trópusi klímát biztosítunk. A Pálmaházban például – ahol a lajhárok is laknak – észre se lehet venni, ha kint épp zimankó van.

Lappantyú a Sünispotályban2018. november 28.

Állatkertünk új játszóparkjában, a Holnemvolt Várban járva érdemes felkeresni bemutató mentőközpontunkat, a Sünispotályt is. Az egyik védencünk egy mentett lappantyú: bár ez a faj hazánkban is honos, éjszakai életmódja miatt ritkán látni.

Kisfilm a ritka majomcsemetéről2018. november 22.

A világra szóló ritkaságnak számító aranyhasú mangábé kölyök épp ma egy hónapos. Ebből az alkalomból kisfilmen is megmutatjuk, milyen szeretettel gondoskodik róla az anyukája. Érdemes őket személyesen is meglátogatni!

Álbirs a Japánkertben2018. november 21.

A Japánkert Pálmaház felőli kapuja mellett az egyik fán méretes gyümölcsök sárgállanak. Az itthon is jól ismert birs egyik rokona, kínai álbirs terméséről van szó, amelyet a távol-keleten változatos formában fogyasztanak.