Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:30 Sz-V: 9:00-18:00

nincs időjárási adat

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Kölykök és fiókák 2014-ben2014. december 30.

Az idei évben is sok apróság világra jövetelének örülhettünk. Ha csak az emlősöket, a madarakat és a hüllőket nézzük, akkor is csaknem félszáz fajnál volt említésre érdemes szaporulat, az orangutánoktól kezdve egészen a Schlegel-lándzsakígyóig.

Adventi kisállatok2014. december 26.

Az adventi időszakban is születnek kisállatok. December 2-án és 22-én a nyaláknál jött világra egy-egy borjú, december 18-án pedig – a szeptemberi születésű Bulu Mata és a novemberi AnnaHanna után – egy újabb orangután kölyökkel is gyarapodtunk.

Ünnepi nyitva tartás2014. december 19.

Az állatkert az év minden napján, így karácsonykor és szilveszter napján is nyitva tart! Csupán december 24-én és 31-én vonulnak korábban esti nyugalomra a kert lakói...

AnnaHanna lett az orangutan bébi neve!2014. december 18.

Nevet kapott a 2014. november 24-én született szumátrai orangutan bébi, az Állatkert legnépszerűbb lakóinak egyike.

Kukucs, itt a bébi vombat!2014. december 17.

Fotópályázatunkra megérkezett a várva-várt nyertes pályázat: Blanka nevű látogatónk a hétvégén szerencsével járt, és lefotózta, amint a bébi vombat kikukkantott anyja erszényéből.

„Társastánc” a páviánoknál2014. december 15.

A galléros páviánok méltán tartoznak a közönség kedvencei közé, hiszen a csapat tagjait szinte mindig valamilyen érdekes elfoglaltság közben lehet megfigyelni. Legutóbb például – némi túlzással persze – a társastánccal próbálkoztak meg.

Állatkert a karácsonyfa alatt2014. december 10.

A karácsonyfa alá egy darabka állatkert-élmény is elférhet, hiszen kedvenc állatuk jelképes örökbe fogadását is ajándékozhatjuk szeretteinknek. Vagy akár egy éves állatkerti bérletet. De ajándékboltunk is tele van jobbnál jobb ajándékokkal.

Angliába utazott a nagyobbik orangután kölyök2014. december 8.

Ma reggel indult útnak gondozói társaságában Bulu Mata, az elárvult és ezért mesterségesen nevelt orangután kölyök. A most három hónapos állatról a jövőben egy angliai „orangután bölcsődében” gondoskodnak.

Újra vannak muntyákszarvasaink2014. december 4.

Több éves szünet után ismét vannak muntyákszarvasok Állatkertünkben. Az apró termetű szarvasféléket mostantól két fiatal, Németországból érkezett állat képviseli. Új kifutójukat a Mérgesház melletti területen alakítottuk ki.

Újabb orangután kölyök született2014. december 1.

Alig telt el három hónap Bulu Mata születése óta, máris újabb orangután kölyöknek örülhetünk. A november 24-én született apróság kislány, és egy kis szerencsével már most is lehet látni, amint az anyaállat, Jula bundájába csimpaszkodik.