Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3000 Ft Gyermek: 2000 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-16:00 Sz-V: 9:00-16:00

nincs időjárási adat

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Bemutatkozott Elza és Rico2014. március 7.

Hétvégétől látható a kifutóban Elza és Rico, a két pingvinfióka. A budapesti pingvinkolónia legfiatalabb tagjai december elején keltek ki a tojásból, de a nagyközönség csak mostantól láthatja őket. A szülőpár nászából már korábban is több alkalommal jöttek a világra fiókák.

Nyílnak a tavaszi virágok2014. március 4.

A tavasz beköszöntével egyre több virág pompázik az Állatkert szépen gondozott parkjában. A már január óta megfigyelhető hóvirág és téltemető, illetve a február óta virágzó hanga mellett mostanra a tavaszi tőzikék és a különféle sáfrányok is szirmot bontottak. A főbejárat környékén és a Xántus János-ház előtt különösen sokat látni belőlük.

Kis boci parasztudvarban2014. február 28.

Csákó lett a neve a parasztudvarban cseperedő borjúnak. A háromhetes jövevény fajtájára nézve magyar tarka szarvasmarha. Bemutatása jó példa arra, hogy az Állatkertben nemcsak egzotikus vadállatoknak, hanem háziállatoknak is helye van.

Fészkelő kormoránok2014. február 25.

A Nagy-tó partján álló fákon több madarat is láthatunk fészkelni. E telepesen költő fajok egyike a kormorán, vagy másik nevén kárókatona.

Tejbegríz ismerkedik a kifutóval2014. február 23.

Már egészen gyakran látható a kifutón Tejbegríz, a múlt hónapban született, s nem épp szokványos nevet viselő vörös vadbivaly borjú. Kalüpszó, az anyaállat évek óta rendszeresen megörvendeztet bennünket egy-egy utóddal.

Még négy szülinapos2014. február 18.

Nem Asha az egyedüli születésnapos kisállatunk. A tavaly született hét kisoroszlán közül ugyanis a négy idősebbik éppen szombaton volt egy esztendős.

Tortát kapott a szülinapos Asha2014. február 14.

Emeletes tortát kapott Asha első születésnapjára. Az Állatkertünkben született népszerű elefántborjút pénteken délelőtt köszöntöttük fel. A tortából az anyukának, Angele-nek is jutott, és nem feledkeztünk meg Assamról, a papáról sem. Azért, hogy minél többen köszönthessék fel a kiselefántot, nemcsak ma, hanem szombaton és vasárnap is díjmentesen léphetnek be a 14 éven aluli gyermekek.

Közeleg Asha születésnapja2014. február 10.

Ezen a héten, egészen pontosan pénteken ünnepeljük Asha első születésnapját. Így a napokban híreink is elsősorban a kiselefánttal foglalkoznak majd. Arról, hogy milyen programokkal és kedvezményekkel várjuk a közönséget a jeles napon és az azt követő hétvégén, már korábban beszámoltunk. Most azt idézzük fel, milyen előkészületekre volt szükség ahhoz, hogy Asha egyáltalán megszülethessen.

Virágzik a hanga2014. február 7.

Egy hónappal ezelőtt már írtunk a szokatlanul enyhe télben szirmukat bontogató virágokról, a téltemetőről, a hóvirágokról, illetve az illatos tündérfa virágairól. Most újabb virágzó növényről számolhatunk be, ugyanis a kertben található különféle hangafajok és változatok is meghozták első virágaikat.

Szépen fejlődnek a csupasz turkáló kölykök2014. február 5.

Hat csupasz turkáló cseperedik a Varázshegyben. A különleges, államalkotó rágcsálók, amelyekről azt is kiderítette a tudomány, hogy védettek a rákos megbetegedésekkel szemben, Állatkertünkben most először szaporodtak sikeresen.