Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:30 Sz-V: 9:00-18:00

nincs időjárási adat

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Tevekaraván2014. április 2.

A híreinket rendszeresen nyomon követő állatkertbarátok számára bizonyára nem jelent újdonságot, hogy a tevéket az idei szezonban már a Holnemvolt Parkban, az egykori Vidámpark területén szeretnénk bemutatni. Az új férőhely épp a napokban készült el, így kedden a gondozók már át is vezethették a púpos jószágokat a nemrégiben kialakított karámba.

Festett horgászhal a Varázshegyben2014. március 29.

Múlt héten írtunk arról, hogy a Varázshegy pinceszintjén található őstengeri bemutatóba a közelmúltban új állatok érkeztek. Ezek közé tartozik a festett horgászhal is. A horgászatra utaló nevét a hátúszó meghosszabbodott első tüskéjéről kapta, amelyet az állat csaliként használ a zsákmányszerzéskor. A változatos színű, sőt, színét változtatni is képes halfaj a trópusi vizek lakója a Vörös-tengertől egészen az ausztrál partokat övező vizekig.

Kristóf a mókuskölyök2014. március 26.

Elárvult kis mókust nevelnek a mentőhelyen dolgozó munkatársaink. A kölyök a március 15-i vihar után került Állatkertünkbe, valószínűleg az erős szél sodorhatta ki a fészkekből. Az Állatkert által életre hívott Magyar Madármentők Alapítvány – amely nemcsak madarakkal, hanem kisemlősökkel és hüllőkkel is foglalkozik – évente mintegy tucatnyi elárvult, emberi gondoskodásra szoruló mókusnak nyújt segítséget. Idén Kristóf az első kismókusunk.

Halászó pelikánok2014. március 25.

A Víz Világnapja alkalmából számos "vizes" rendezvényt és programot kínáltunk látogatóinknak az elmúlt hétvégén. A spontán vízi viadalok a Nagytavon viszont bármikor megfigyelhetők, hiszen pelikánjaink a finom halfalatokért szinte mindenre képesek.

Fekete bárányok2014. március 21.

A cigája juhoknál minden jövevény a család fekete bárányának számít. Ennél a fajtánál ugyanis a bárányok szinte kivétel nélkül sötét színűek (bár valójában nem teljesen koromfeketék, hanem többnyire sötétbarnák). Idővel azonban a színük átalakul, így a fekete szín csak a test gyapjúmentes részein, a fejen és a lábakon marad meg.

Pingvinek „sétagyakorlata” az országos szezonnyitón2014. március 20.

Szerdán Állatkertünk volt a házigazdája a Magyar Állatkertek Szövetsége szezonnyitó sajtótájékoztatójának. Az eseményhez kapcsolódóan megmutattuk az újságíróknak a pingvinek „sétagyakorlatát” is. A tervünk ugyanis az, hogy a népszerű madarak nemsokára rendszeresen a látogatók között sétálnak majd. Cikkünkben erről az új programról, az országos szezonnyitóról, illetve a hazai állatkertek szakmai szövetségéről is olvashat.

Programok a szezonkezdés és a vizek jegyében2014. március 20.

Pénteken, szombaton és vasárnap is változatos programokkal várjuk látogatóinkat, részint a Magyar Állatkertek Szövetsége által meghirdetett országos állatkerti szezonkezdet, részben a víz világnapja jegyében. Több vizes élőhelyekhez kötődő állatunknál lesznek látványetetések vagy más bemutatók. Mi több, szombaton még bábelőadásokat is tartunk, hiszen a bábszínházi világnapot is most ünnepeljük.

Tengeripók az őstengerben2014. március 18.

A Varázshegy legalsó szintjén, az őstengeri bemutatóhelyen több új fajjal ismerkedhet meg a nagyközönség. Ezek egyike a nyílfejű tengeripók, amely eredetileg a sekély atlanti vizek korallszirtjeinek lakója. Valójában a rákok közé tartozik, pókra utaló nevét a test méretéhez képest meglehetősen hosszú lábai miatt kapta. Feje nyílszerűen meghosszabbodott, ezért kicsit olyan, mintha Pinokkió-orra lenne.

Állatkerti háziállatok2014. március 13.

Fontosnak tartjuk, hogy a vadállatok mellett háziállatokat is bemutassunk. Részben azért, mert szelídségük folytán ezeknél az állatoknál könnyebben megoldható, hogy a közönségünk közel kerüljön hozzájuk. Másrészt azért is, mert a városlakó emberek számára a gazdasági haszonállatok számára ezek a jószágok ugyancsak egzotikumot jelentenek. Ráadásul a mi intézményünk világviszonylatban is úttörő szerepet vállalt e téren az állatkerti szakmán belül. Az itt olvasható cikk részletesebben is beszámol a háziállatok állatkerti tartásáról.

Még egy agutikölyök2014. március 10.

Január közepén már írtunk a zöld agutikról, amelyeknél éppen akkor született az idei első kölyök. Azóta még két másik aguti is világra jött, a legkisebb történetesen épp a múlt héten.