Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3000 Ft Gyermek: 2000 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-CS: 9:00-18:00 P-V: 9:00-19:00

Időjárásközepesen felhős 21°C

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Advent kiselefánttal2017. december 1.

A bevásárlási hajrát megszakítva jól esik egy kis állatkertezés, a kiselefánt meglátogatása. Sőt, akár az ajándéknak valót is be lehet szerezni nálunk állatkerti ajándékutalvány, jelképes örökbefogadás, vagy épp egy aranyos plüssfigura formájában.

Jövés-menés a mhorr gazelláknál2017. december 1.

A vérfrissítés jegyében kisebb cserét hajtottunk végre a mhorr gazelláknál. Egy nálunk született nőstény Bécsbe utazott, helyette pedig egy másikat kaptunk Frankfurtból. A vadonban már teljesen kipusztult ritka patás megmentése a cél.

Újabb gundikölykök2017. november 24.

Nemrégiben huszonkettőre nőtt a Varázshegyben látható gundik csapatának egyedszáma. Az Afrikában őshonos rágcsálóknál legutóbb néhány nappal ezelőtt volt gyermekáldás. A fajjal 2013 óta foglalkozunk, tartásuk igazi sikertörténet.

Hogyan ébreszti anyja a kiselefántot?2017. november 23.

Legújabb kisfilmünk néhány pillanatnyi bepillantást nyújt Arun, a kiselefánt mindennapjaiba. Láthatjuk, hogyan kezd szunyókálni, s egy idő után hogyan ébreszti fel gyengéden az anyaállat azzal, hogy még nem jött el az alvás ideje.

Tíztől fél négyig látható a kiselefánt2017. november 21.

A látogatási idő extra korlátozása nélkül, vagyis az állatházak rendes téli nyitvatartási idejének teljes hosszában látogatható a kiselefánt. Ám továbbra is azt kérjük, mellőzzék a vaku használatát, a hangoskodást és az állatok etetését.

Arun lett a kiselefánt neve2017. november 17.

Az Arun név kapta a legtöbb voksot azon a szavazáson, amelyet kedden indítottunk. Ez lesz tehát a múlt szerdán született kiselefánt neve. A név jelentése is kapcsolódik a kiselefánt születési idejéhez, és egy régebbi elefántunknak is emléket állít.

Elefántos élmények2017. november 16.

Legújabb kisfilmünkben elefántos csapatunk néhány tagja, két állatgondozónk, valamint kertünk természetvédelemi és állategészségügyi igazgatója mesél arról, hogyan született a ma már nyolc napos kiselefánt, és hogyan teltek a jövevény első napjai.

Szavazzon a kiselefánt nevére!2017. november 14.

Mától lehet szavazni a múlt szerdán született kiselefánt nevére. Összesen öt név közül lehet választani. A voksokat péntek délig várjuk, nem sokkal utána pedig az eredményt is kihirdetjük, így a hét végére a legifjabb elefántunknak is lesz neve.

Első kortyok az anyatejből2017. november 11.

Miután a kiselefánt szerdán hajnalban sikeresen megszületett, egész nap azt figyeltük, hogy megtalálja-e az emlőket. A „szülőszobában” elhelyezett kamerák segítségével meg is örökítettük az újszülött első étkezését.

Szombattól látogatható a kiselefánt2017. november 10.

November 11-től, azaz szombattól már a nagyközönség is láthatja a kiselefántot: nem egész nap, csak délelőtt 10-től délután 2-ig lesz látogatható. A közönséget kisebb csoportonként engedjük be az elefántcsarnokba.