Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 2800 Ft Gyermek: 1900 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

Minden nap: 9:00-16:00

Időjárásszitálás, gyenge eső 2°C

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Indián nyár a Lepkekertben2017. szeptember 13.

A héten kellemes időre, afféle „indián nyárra” van kilátás. Érdemes tehát ellátogatni hozzánk, s felkeresni a Pálmaház szomszédságában található Lepkekertet is, ahol épp mostanában kelnek ki a nemrég érkezett közép- és dél-amerikai lepkebábok.

Papagájvilág Budapesten2017. augusztus 31.

Állatkertünk már a megnyitáskor is foglalkozott papagájokkal. Az elmúlt években is számos érdekes fajt mutattunk be, részt vettünk a természetvédelemben és sikerrel szaporítottunk több ritka papagájfajt. Legújabb kisfilmünk ezt a munkát mutatja be.

Sikeres volt az Állatkertek Éjszakája2017. augusztus 29.

Fókabemutató, fényfestés, látványetetések, jégszobrászat, kígyósimogatás és seregnyi más program szórakoztatta a közönséget pénteken, a VI. Állatkertek Éjszakája alkalmából.

Mit eszik Godzilla?2017. augusztus 16.

Az új komodói varánusz a régebb óta meglévő Irwinnel ellentétben nemcsak tengeri, hanem édesvízi halat is eszik, természetesen más egyéb finomságok mellett. Úgy tűnik, a pisztráng az egyik legfőbb kedvence.

Ürge, prérikutya, szurikáta2017. augusztus 14.

Ezt a három csoportosan élő, földalatti üregrendszert ásó kisemlőst gyakran összetéveszti a nagyközönség. Pedig Állatkertünkben mindhárom látható, így lehetőség van arra is, hogy látogatóink összehasonlítsák őket.

Godzilla az Állatkertben2017. augusztus 11.

Godzillának hívják Állatkertünk legújabb komodói varánuszát, aki Jersey szigetéről, a Gerald Durrell alapította állatkertből érkezett hozzánk. Budapesten egyébként kilenc esztendeje foglalkoztatunk a „komodói sárkány” néven is ismert fajjal.

Augusztus 25-én Állatkertek Éjszakája2017. augusztus 10.

Mától lehet jegyet váltani az Állatkertek Éjszakájára, amelyre a hagyományoknak megfelelően a nyár utolsó péntekén kerül sor. Augusztus 25-én este változatos programokkal, érdekességekkel, éjszakai látványosságokkal várjuk az Állatkert barátait.

Állatkerti hűsölés2017. augusztus 4.

Bár az Állatkert árnyas fái alatt eleve kellemesebb az idő, mint a város kőrengetegében, kánikula idején hűsölési lehetőségekről is gondoskodunk minden érintettről. A közönség számára a kert több pontján is párakapukat állítottunk fel.

Virágpompa az Állatkertben2017. augusztus 4.

Nemcsak állat-, hanem növénykert is vagyunk, így időről időre az aktuális botanikai látnivalókra is felhívjuk a figyelmet. Most például a selyemmirtusz és a mocsári hibiszkusz pompás virágaiban gyönyörködhet a nagyközönség.

Ormányosok2017. augusztus 3.

Legújabb kisfilmünk készítésekor arra voltunk kíváncsiak, milyen az, ha néhány pillanatig nem az egész elefántra, hanem csak kifejezetten az ormányra koncentrálunk. A mozgókép persze csak ízelítő, érdemes kipróbálni a helyszínen is!