Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 2800 Ft Gyermek: 1900 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-CS: 9:00-18:00 P-V: 9:00-19:00

nincs időjárási adat

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Kézbe vett pandakölyök2016. november 14.

Egy olyan aranyos állatot, mint a kis panda kölyök, nagyon sokan szeretnének megsimogatni. Ő azonban nem nagyon veszi jó néven az ilyesmit, ezért a mi munkatársaink is csak egy rövid beavatkozás erejéig vették kézbe.

Foltos szerelmespár2016. november 4.

Cezi és Nadir, a két perzsa leopárd alkotja Állatkertünk egyik legrégebbi szerelmespárját. 2003 augusztusa óta, vagyis több mint tizenhárom esztendeje vannak együtt, s azóta négy alomból összesen hét kölyköt neveltek fel.

Tökös kisfilm2016. november 2.

Most mozgóképen is megmutatjuk, milyen célból szoktunk tököt faragni az Állatkertben, ahol az őszi szünet jegyében vasárnapig számos programmal, valamint a 14 éven aluli gyermekek számára díjmentes belépéssel várjuk a családokat.

„Tökfej” az állatoknak2016. október 28.

Faragott tökből kaptak finomságokat az Állatkert lakói, köztük az ormányosmedvék, a gorillák, az orangutánok és az elefántok is. Ízlés szerint volt, aki csak a tökfejek tartalmáért lelkesedett, de a legtöbb állat magát a tököt is megette.

Kisfilm a hangyászkölyökről2016. október 27.

Az október 5-én született sörényes hangyász kölyök születéséről és gyarapodásáról már többször is beszámoltunk. Azt viszont még nem mondtuk el, hogy kislánynak bizonyult. A jövevényt most mozgóképen is megmutatjuk.

Másfél mázsás tök a Főkapunál2016. október 25.

A halloween, vagy – ha úgy tetszik – mindenszentek előestéjének közeledtével itt is, ott is feltűnik a sütőtök, többnyire töklámpásnak kifaragva. Az Állatkert főterén érdekességképpen egy hatalmas, másfél mázsás tököt helyeztünk el.

Nyelvet ölt, de nem neveletlen!2016. október 21.

Szépen cseperedik az október 5-én született kölyök a sörényes hangyászoknál. A róla készült képeken látszik, hogy sokat nőtt az elmúlt két hétben. A kicsit legjobban a délelőtt 10 órai etetéskor lehet látni.

Mi az a matakó?2016. október 17.

A Pálmaház érdekes lakói közé tartozik a matakó. Az övesállatokat, más néven tatukat képviselő, Dél-Amerikában őshonos jószág az év eleje óta látható Állatkertünkben, de eddig még nem sokan figyeltek fel rá.

Törpe selyemmajmok a Pálmaházban2016. október 14.

A Pálmaház legújabb látnivalója a törpe selyemmajmok csapata. A hat állat a nyár folyamán érkezett, s a napokban költöztek be új otthonukba. A majmok közül ez a faj a legkisebbek közé tartozik, a kifejlett állatok sem nyomnak többet 15 dekánál.

Pandakölyök lencsevégen2016. október 11.

A kis pandáknál született kölyökkel kapcsolatban augusztus 13-án hirdettük meg, hogy az első beküldött látogatói fotó készítőjét megajándékozzuk. Több kép is érkezett, cikkünkben olvasható, hogy ki volt a leggyorsabb.