Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 2800 Ft Gyermek: 1900 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-CS: 9:00-18:00 P-V: 9:00-19:00

nincs időjárási adat

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Sörényes hangyász született2016. október 6.

Először született Állatkertünkben sörényes hangyász. A kicsi szerdán hajnalban látta meg a napvilágot, s amikor épp nem szopik, hangyászszokás szerint az anyaállat, Isabela hátára csimpaszkodva cipelteti magát.

Zsebibaba hírek2016. október 3.

Két kölyök cseperedik a szürke óriáskenguruknál. A zsebibabák már elég nagyok ahhoz, hogy rendszeresen kijárjanak az erszényből, de gyakran látni őket úgy is, hogy épp kikandikálnak onnan. Néha pedig csak a lábuk lóg ki.

A pandakölyök sétája2016. szeptember 23.

A kis panda néven is ismert vörös macskamedvéknél cseperedő kölyök egyre gyakrabban merészkedik elő búvóhelyéről. Amint legújabb kisfilmünkben is látható, kissé még bizonytalanul mászik, és persze a szülői segítséget is jó néven veszi.

Nanducsibék a fűben2016. szeptember 19.

A nemrégiben kelt nanducsibék most még főként a keltető állomáson vannak, de ha szép az idő, a kora délutáni órákra a gondozók kihozzák őket a Dombház melletti elkerített gyepre, ahol az ifjú futómadarak kedvükre csipegetik a zsenge fűszálakat.

Képek a pandakölyökről2016. szeptember 17.

Egy hónappal ezelőtt már beszámoltunk a kis panda néven is ismert vörös macskamedvéknél született kölyökről, ám akkor még annyira el volt bújva, hogy fotózni sem lehetett. Most képet is mutatunk a bájos jövevényről.

Ki mászik ügyesebben?2016. szeptember 15.

Az orangutánok kifutójának elmaradhatatlan része a sok izgalmas mászóka. Az egyik ilyen alkalmatosság azonban évek óta a kifutón kívül található, hogy a gyerekek is kipróbálhassák magukat a mászás mesterségében.

Hancúrozó szurikáta kölykök2016. szeptember 9.

Az Afrikában őshonos, nálunk rendszeresen szaporodó szurikáták idén négy kölyökkel örvendeztettek meg bennünket. A nyár derekán született apróságok még bőven növésben vannak, de már elég nagyok ahhoz, hogy a közönség jól láthassa őket.

Teknős ügyek2016. szeptember 5.

Több médium is beszámolt arról, hogy a Feneketlen-tó ékszerteknősei az állatkerti Nagy-tóba kerülnek át. Cikkünkből kiderül, hogy miért, és hogy miként működik együtt az Állatkert az MME Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztályával.

Shakira az oroszlánkifutóban2016. augusztus 31.

Talán sokan csodálkoznak azon, mit keres Shakira az oroszlánkifutóban, mi azonban azon csodálkoznánk, ha nem ott lenne. Itt ugyanis nem a kolumbiai énekes-dalszerzőről, hanem egy Shakira nevű, nemrégiben érkezett indiai oroszlánról van szó.

Pandakölyök: ki fotózza le legelőször?2016. augusztus 13.

Gyermekáldás volt a vörös macskamedve néven is ismert kis pandáknál. Auróra és Ambrus nászából június 26-án született egy apróság. A kölyök most egy odúban cseperedik, de hamarosan eljön az ideje, hogy előmerészkedjen. Érdemes tehát nagyon figyelni!