Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 2800 Ft Gyermek: 1900 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-CS: 9:00-18:00 P-V: 9:00-19:00

Időjárásközepesen felhős 32°C

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Ismerkedjen meg az új jegesmedvékkel!2017. március 24.

Múlt héten érkezett, és kedden hivatalosan is bemutatkozott Belij és Szerij, Állatkertünk két új jegesmedvéje. Kisfilmen örökítettük meg új otthonukban tett első lépéseiket, cikkünkben pedig részletesen bemutatjuk őket.

„Műugró” jegesmedvék2017. március 21.

Nagyon élvezik új otthonukat a nemrégiben érkezett jegesmedvék. Belij és Szerij különösen a tágas medencét kedvelik, s órákat képesek azzal tölteni, hogy önfeledten ugrálnak a habok közé. Időnként egymást lökik be, vagy pedig szinkronban ugranak.

Nevet kaptak a legifjabb zsiráfborjak2017. március 17.

A három idén született zsiráfborjú közül a legidősebb, január 1-én világra jött állat már korábban nevet kapott. Most a február 15-én született másik két borjú volt soron: Ingrid borjának Irungu, Sandránénak pedig Sheshe lett a neve.

Két borjú az indiai antilopoknál2017. március 14.

Tovább folytatódik az indiai antilopok családregénye. Most épp két apróság cseperedik náluk: Ella még decemberben, Ettore pedig februárban jött a világra. A két anyaállat közül Bodza a harmadik, Bambi pedig a tizenegyedik borját neveli.

Kormoránfiókák a fészekben2017. március 13.

Pezseg az élet a Nagy-tó térségében! A part menti fákon fészkelő kormoránoknál ugyanis több fióka is cseperedik. A fiatalok méretben már nem is maradnak el annyira a felnőttektől, de a szülői gondoskodásra még most is rászorulnak.

Újabb virágok bontottak szirmot az Állatkertben2017. március 7.

Az első virágokról már korábban hírt adtunk, de azóta még virágosabb lett az Állatkert. A hóvirágokból néhol már valóságos virágszőnyeg látható, virágzik a tavaszi tőzike, többféle sáfrány, sőt már néhány ligeti csillagvirágot is látni lehet.

Napfürdőző sörényes hangyászok2017. március 4.

A napos idő beköszöntével Pálmaház mellett lakó sörényes hangyászok szinte reggeltől estig kint tartózkodnak a kifutóban. Érdemes őket megfigyelni, legfőképpen azt, hogy a tavaly októberben született kölyök milyen sokat nőtt az elmúlt hónapokban.

Nyílnak a virágok az Állatkert parkjában2017. február 28.

A szokásosnál hidegebb tél miatt az elmúlt évekhez képest később kezdtek nyílni a virágok az Állatkert parkjában. Az első hóvirágok a múlt héten szirmot bontottak, e hét elejére pedig kinyílt a téltemető is.

Zsiráf-rekord2017. február 22.

1868 óta 34 zsiráfborjú született Állatkertünkben, de most először fordult elő, hogy egy naptári éven belül 3 zsiráf is a világra jött. A január elsejei születésű Sauda mellett nemrégiben még két jövevénnyel gyarapodott a zsiráfcsapat.

Ablak–zsiráf2017. február 17.

Néhány napig kivételesen csak a két betekintő ablakon át lehet látni a zsiráfokat. Úgy alakult ugyanis, hogy a teljes belső istállótér „szülőszobává” vált, s csak ezen a módon lehet az állatok számára ilyenkor szükséges teljes nyugalmat biztosítani.