Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3000 Ft Gyermek: 2000 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:00 Sz-V: 9:00-17:30

nincs időjárási adat

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Vidáman nyargalászik a zebracsikó2018. március 30.

Nagyokat szaladgál, és egyre több időt tölt a kifutón a múlt csütörtökön született zebracsikó. A jövevényről már azt is tudni, hogy kislány. Állatkertünk 1894 óta foglalkozik zebrákkal, az első budapesti zebracsikó pedig 1930-ban született.

Nevet kapott a gorilla kisfiú2018. március 29.

Lezárult a szavazás, eldőlt, hogy mi a neve a december 23-án született gorilla kisfiúnak. Az apróság a szavazatok alapján az Indigo nevet kapta, így ezen a néven került bejegyzésre a nemzetközi gorilla törzskönyve is.

Hétvégén indul a szezon2018. március 28.

A hosszú hétvégével kezdődik a főszezon: látványetetések, állattréningek, bemutatók sokasága, és persze a húsvéthoz kapcsolódó hagyományos nyuszisimogató várja a nagyközönséget. Sok-sok kisállat, kölyök és fióka is van.

Mi legyen a gorillakölyök neve?2018. március 26.

Nevet keresünk a december 23-án született, három hónapos gorillakölyöknek. Három név közül lehet választani, a szavazatokat csütörtök délig várjuk. Így már húsvét előtt kihirdethetjük az apróság végleges nevét.

Tényleg nem maradt több hím fehér orrszarvú?2018. március 20.

A mai nap egyik híre szerte a világon, hogy elpusztult a földkerekség utolsó hím szélesszájú orrszarvúja. Közben viszont a mi Állatkertünkben három szélesszájú orrszarvú is él, és hím állat is akad köztük. Hogy is van ez?

Játszik a kiselefánt2018. március 14.

Arun, a négy hónapos elefántborjú minden lehetőséget megragad a játékra. Amint legújabb kisfilmünkön látható, a másfél mázsás apróság a kifutóra leszálló galambok kergetését legalább annyira élvezi, mint a labdajátékokat.

Állatkerti gyereksztárok2018. március 9.

Kiselefánt, erszényből kinézegető kengurukölykök, fészekben cseperedő vízmadarak, gundi és aguti kölykök várják a látogatókat a tavaszi napsütésben. És persze a gorillakölyök, akit nem egész nap, hanem 12 és 14 óra között lehet látogatni.

Törpe tengerimalac2018. március 8.

Ezt a Bolíviában őshonos rágcsálót nem is túl régen, 2004-ben fedezték fel, s most már a mi Állatkertünkben is látható. Vadonbeli életéről még mindig keveset tudni, de az már kiderült, hogy közeli rokonaival ellentétben monogám párokban él.

Szibériai tigrisnek szibériai hideg2018. március 1.

Talán sokak számára meglepő, de a tigriseknek meg sem kottyan a zimankó. Ez már csak azért is így van, mert a mi tigriseink szibériai tigrisek. A mostani hidegért felelős légtömegek pedig éppen onnan, Szibéria felől érkeztek.

Újra látható a gorillakölyök2018. február 23.

Ismét megnyitottuk az Emberszabású majmok házát, így újra láthatja a közönség a gorillákat, köztük a legifjabb, két hónapos kölyköt is. Ám most még nem a teljes nyitvatartási időben, hanem csak naponta két órában, 12 és 14 óra között.