Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3000 Ft Gyermek: 2000 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-CS: 9:00-18:00 P-V: 9:00-19:00

Időjárásközepesen felhős 21°C

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Kisfilm a születés csodájáról2017. november 9.

Legújabb kisfilmünkben a szerdán született elefántborjú életének első perceit, óráit mutatjuk be: látható a születés pillanata, az anya „rugdalásnak” tűnő mozdulatai (ami teljesen normális), valamint az újszülött első tétova lépései is.

Kiselefánt született2017. november 8.

Ma hajnalban megszületett Angele várva-várt második borja. Az anyuka és a kiselefánt is jól van, ám most még csak a gondozók és az állatorvosok láthatják. Jelenleg arra várunk, hogy a jövevény megtalálja az emlőket és szopni kezdjen.

Kisfilm az állatkerti halloweenről2017. november 3.

Állatbemutatók, tréningek, érdekes programok és kedvezmények várják a látogatókat az állatkerti halloween kilenc napján. Legújabb kisfilmünkön a keddi nap eseményei és hangulata elevenedik meg.

Tökös környezetgazdagítás2017. november 2.

Miért adunk halloweeni „tökfejeket” az állatoknak? Ez nemcsak a közönségnek szóló móka, hanem tök jó környezetgazdagítás! Mi az a környezetgazdagítás? Íme, érdemes elolvasni!

Kisfilm az emberszabásúak napjáról2017. október 31.

Múlt szombaton, október 28-án tartottuk meg az emberszabásúak napját, amely az idei állatkerti halloween kilenc napos programsorozatának első eseménye volt. Kisfilmünkben az emberszabásúak napja eseményeit és hangulatát elevenítjük fel.

Miért vannak textíliák az orangutánok kifutójában?2017. október 27.

A válasz egyszerű: azért, mert szeretnek játszani vele! Az emberszabásúak állatkerti tartásának és vadonbeli életének titkairól, valamint a megmentésükért tett természetvédelmi erőfeszítésekről is szó lesz szombaton, az emberszabásúak napján.

Őszi gundikölykök2017. október 26.

Újabb két kölyökkel gyarapodott a Varázshegyben látható gundik immár 22 tagot számláló csapata. A bájos kisemlősök meglátogatására jó lehetőség kínálkozik az őszi iskolai szünet ideje alatt, amikor a 14 éven aluliaknak díjmentes lesz a belépés.

Miért „szántja” a vizet a flamingó?2017. október 21.

Rendszeresen szaporodó, népes flamingócsapatunkat szemlélve gyakran megfigyelhetik a látogatók, amint a madarak tavacskájukban gázolva jellegzetes testtartással a víz fölé hajolnak, csőrükkel pedig „felszántják” a víz felszínét.

Bodza örökölte anyja szaporaságát2017. október 17.

Indiai antilopjaink különösen szaporák. Az idősebbik anyaállat, Bambi eddig tizenkét borjat hozott a világra, Bodza, a fiatalabbik (aki egyébként Bambi lánya) pedig négyet. A legutóbbi épp a múlt héten október 9-én született meg.

Nagy mara kölykök születtek2017. október 13.

Az elmúlt néhány hét során összesen öt nagy mara kölyök született a Dél-Amerikai kifutóban. A szeptember végén született kölyköket már most is elég jól lehet látni, de nemsokára az októberiek is mind gyakrabban merészkednek majd elő.