Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3000 Ft Gyermek: 2000 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:00 Sz-V: 9:00-17:30

nincs időjárási adat

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Kisfilm Iringa születésnapjáról2018. február 22.

Iringa, az Állatkert hatfős gorillacsapatának tagja 2018. január 31-én ünnepelte 20. születésnapját. A gondozók különleges tortával köszöntötték fel, amelyet végül együtt fogyasztott el a gorillacsapat.

Cseperedő kormoránok a Nagy-tónál2018. február 21.

Kikeltek, sőt, azóta már egész sokat nőttek is a kárókatona fiókák. A Nagy-tó partja mentén álló fák ágvilláin fészkelő, kormorán néven is ismert madarak bárhová mehetnének, de ők mégis ragaszkodnak állatkerti fészkelőhelyükhöz.

Kisfilm Asha születésnapjáról2018. február 15.

Tegnap ünnepeltük Asha, az ifjú elefánthölgy ötödik születésnapját. Az eseményről, a születésnapi torta átadásáról egy kisfilmet is készítettünk. Amint látható, Ashán kívül anyukája, Angele, és a kisöccse, Arun is élénken érdeklődött a torta iránt.

Felköszöntöttük az ötéves Ashát2018. február 14.

Ma ünnepelte ötödik születésnapját Asha, a nálunk született ifjú elefánthölgy. Fel is köszöntöttük az ünnepeltet, méghozzá egy kifejezetten elefántok szája íze szerint készített tortával, amelyből persze az elefántcsalád többi tagjának is jutott.

Erszényfigyelő2018. február 9.

A szürke óriáskenguruknál az egyik nőstény erszényéből épp a napokban kezdett először kitekintgetni az ott cseperedő kölyök. Érdemes tehát meglátogatni őket, mert egy kis szerencsével bárki láthatja a jövevényt.

Jeges fánk a jegesmedvéknek2018. február 7.

A változatos takarmányozás és a környezetgazdagítás jegyében gyakorta kedveskedünk állatainknak különleges finomságokkal. A jegesmedvék legutóbb jeges farsangi fánkot kaptak, jégbe fagyasztott hallal és gyümölcsökkel.

A jegesmedve is lehet időjós?2018. február 2.

A február másodikán barlangjából előbújó medve árnyékával kapcsolatos népi időjósló bölcsesség hagyományosan a barnamedvékhez kötődik. De vajon mi a helyzet a jegesmedvékkel? Az ő megfigyelésük segíthet az előrejelzésben?

Arun 80 napos és nagyjából 120 kilót nyom2018. január 27.

Szépen fejlődik a novemberben született kiselefánt. Ha mérlegre állna, az 120 kg körüli értéket mutatna. Jóllehet most még a tej a legfőbb tápláléka, és sokáig még az is marad, a napokban már szilárd táplálékot, többek között szénát is evett.

Kisfilm Arun téli kalandjairól2018. január 18.

Novemberben született kiselefántunk számára a tél csupa móka és bolondozás. Mint egy igazi gyerek, örömmel csúszkál a jégen, izgalommal roppantja meg lábával a tócsák jeges kérgét, és a kifutóra leszálló galambok hajkurászásában is nagy örömét leli.

Aprócska szarvas pirinyó gidája2018. január 17.

A szarvasfélék jó része termetes vad, a muntyákszarvasok viszont elég aprócskák, amolyan térdig érő, miniatűr patások. Hát még ha csak néhány hetesek! Legifjabb muntyákunk január 6-án született, így 2018-ban ő Állatkertünk első újszülöttje.