Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 2800 Ft Gyermek: 1900 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-CS: 9:00-17:00 P-V: 9:00-17:30

Időjárásközepesen felhős 11°C

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

A harmadik vombatkölyök2016. június 3.

Egy kis szerencsével már meg lehet figyelni vombatpárunk, Molly és Wally harmadik kölykét. Az európai állatkertekben bő száz év alatt összesen csak tizenhárom vombat született, közülük három Budapesten jött a világra az elmúlt négy év során.

Már látogatható a Lepkekert2016. május 31.

2016. május 27. óta a Lepkekert is nyitva áll a látogatók előtt. A Pálmaház mögött található, kifejezetten a nyári szezonban megtekinthető bemutatóhelyen a nagyközönség egy térben sétálhat a szemet gyönyörködtető, színpompás trópusi lepkékkel.

Gyermeknapi ajándék az állatoknak2016. május 27.

A gyermeknap közeledtével e héten több állatunkat is új játékkal leptük meg. A keáktól a vízilovakig, sok állat örülhetett a meglepetésnek. Persze feledkeztünk meg a közönségről sem: a hétvégén az újból megnyitott Lepkekerttel várjuk látogatóinkat.

Tízedik borját hozta világra az antilop anyuka2016. május 25.

Tízedik borjának adott életet Bambi, a termékeny indiai antilop. A kicsi május 14-én született, és a fajra jellemző módon általában a kifutó kevésbé feltűnő részein, például a kővel körülrakott fák tövében szokott pihengetni.

Teknősmérés a teknősök világnapján2016. május 24.

Hétfőn délután nyilvános teknősmérést tartottunk a teknősök világnapja alkalmából. A világnapon a teknősök fennmaradását fenyegető veszélyekre is igyekszünk felhívni a figyelmet.

Cseperedőben2016. május 20.

Az Állatkertben most is számos kölyök és fióka cseperedik. Kisfilmünk azt mutatja be, miként telik a gyerekkora az elmúlt hónapokban világra jött apróságoknak, köztük a muflonbáránynak, a muntyákszarvas gidának és persze a pelikánfiókáknak.

Sokat nőtt a muntyákszarvas gida2016. május 18.

Bő egy hónappal ezelőtt számoltunk be a muntyákszarvasoknál cseperedő jövevényről. A gida április elsején született és az elmúlt egy hónapban is sokat nőtt. Nem is annyira félős már, így sokat látni a kifutóban.

Asha pancsol2016. május 10.

Május beköszöntével végre elérkezett a nagy elefántmedence feltöltésének ideje. Asha, a virgonc elefántborjú önfeledt pancsolással ünnepelte meg az állatkerti strandszezon kezdetét.

Előmerészkedtek a vadkutya kölykök2016. május 6.

Hét kölyök cseperedik az ázsiai vadkutyáknál. A március 19-én születtek, de csak mostanában merészkedtek elő a kifutóra. A kicsik sokat játszanak, hancúroznak, és pancsolnának is, ha a szülők engednék.

Három kölyök a gyűrűsfarkú makiknál2016. április 29.

Már három kölyök cseperedik a gyűrűsfarkú makiknál. Az egyik még április elsején született, a két legfiatalabb pedig most hétfőn látta meg a napvilágot. A kicsik napjuk nagy részét azzal töltik, hogy anyjuk szőrzetébe csimpaszkodva vitetik magukat.