Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 2800 Ft Gyermek: 1900 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-CS: 9:00-18:00 P-V: 9:00-19:00

Időjárásközepesen felhős 32°C

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Kisfilm Asha születésnapjáról2017. február 15.

Legújabb kisfilmünkön azt mutatjuk be, mit szólt a születésnapi köszöntéshez Asha, a most négy éves elefántborjú. Sőt, a filmből még az is kiderült, hogy hogyan vesz vért az állatorvos az anyaelefánttól, hogy az állat vemhességét nyomon kövesse.

Újabb kiselefánt várható!2017. február 14.

Kedden délben köszöntöttük fel Ashát, a negyedik születésnapját ünneplő elefántborjút. S bejelentettük azt is, hogy Ashának még az idén kistestvére születhet. Angele, az anyaállat ugyanis újra vemhes. A magzat most kb. 40-50 cm-es lehet.

Újabb kölyök a lajhárcsaládban!2017. február 10.

Folytatódik a kétujjú lajhárok családregénye. Banya, a többszörös szülő és nagyszülő lajhárnőstény ismét világra hozott egy aranyos kölyköt. A jövevény február 5-én született, és egy kis szerencsével már látni is lehet.

Lajhárok, övesállatok, hangyászok2017. február 9.

Sokan nem is tudják, hogy az övesállatok, vagyis a tatuk, valamint a hangyászok és a lajhárok rokonságban állnak egymással. Vendégízületesekként emlegetik ezt az állatcsoportot, melynek több érdekes képviselője Állatkertünkben is látható.

Kisfilm a cseperedő zsiráfborjúról2017. február 7.

Már egyhónapos is elmúlt Sauda, a január elsején született zsiráfborjú. A kicsi szépen gyarapodik, és persze még mindig sok időt tölt pihenéssel. Bár még jó sokáig elsősorban anyatejen él, már kóstolgatja a felnőtt zsiráfoknak való takarmányt is.

Nem volt árnyéka a medvének2017. február 2.

Nem látta meg az árnyékát a medve! Ez volt az eredménye a február 2-án, csütörtökön megtartott medveárnyék-észlelésnek. A népi bölcsesség szerint ez arra utal, hogy a télies időjárás már nem tart sokáig, és hamarosan beköszönt a tavasz.

Alien-darázs az Állatkertben2017. január 27.

Az Alien-filmek ikonikus, más élőlényekbe petéző szörnyetege a valóságban szerencsére nem létezik. Az ékes ősdarázs viszont nagyon hasonlóan szaporodik, amennyiben eleven csótányokba petézik. Cikkünkből megismerheti a rovarvilág Alien-szörnyetegét.

Tíz éve született a világelső orrszarvú2017. január 26.

A héten volt tíz éve annak, hogy Állatkertünk első orrszarvúja megszületett. A most is Budapesten élő Layla ráadásul világelső is volt: az első olyan orrszarvú, aki mesterséges termékenyítés eredményeként jött a világra.

Együtt a zsiráfcsapat2017. január 20.

Sikeres volt Sauda, a január elsején született zsiráfborjú összeszoktatása a csapat többi tagjával. Az előzetes szoktatás után szerdán került sor a nagy összeengedésre, s mostanra már mind a hét zsiráfot egyszerre láthatja a nagyközönség.

Nevet kapott a zsiráfborjú2017. január 17.

Megvannak a múlt héten meghirdetett szavazás eredményei. A három választható név közül a Sauda kapta a legtöbb szavazatot (az összes voks 39 %-át), így hivatalosan is ez lett a neve a január elsején született zsiráfborjúnak.