Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3000 Ft Gyermek: 2000 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-16:00 Sz-V: 9:00-16:00

nincs időjárási adat

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Kisfilm Bongo utazásáról2018. július 11.

A vártnál is gyorsabban illeszkedett be az új környezetbe Bongo, a budapesti születésű gorillahím, aki immár felcseperedett állatként a közelmúltban költözött a lengyelországi Opole állatkertjébe. Az utazásról kisfilmet is készítettünk.

Cseperedő vízidisznó kölykök2018. július 6.

A vízidisznó – vagy más néven kapibara – a legnagyobbra növő rágcsáló. Egy-egy kifejlett állat akár 50-60 kilós is lehet. A múlt héten született vízidisznó kölyköknek persze sokat kell még nőniük, hogy ezt a méretet elérjék.

Aranyos rackabárányok a Holnemvolt Várban2018. június 29.

Aranyos kisbárányok ugrándoznak az Állatkert új játszóparkja, a Holnemvolt Vár majorságában. Egészen pontosan gyimesi racka bárányok. A pödröttszarvú hortobágyi rackánál sokkal kevésbé ismert fajta a középkor végén alakult ki Erdélyben.

Földimalacok „két világ határán”2018. június 27.

Földimalacaink belső férőhelye a Szavanna istállóban van. Külső kifutójuk viszont már a Holnemvolt Várhoz kapcsolódik, ezért hol az egyik, hol a másik oldalról lehet őket jobban látni. De vajon mit kell tudni ezekről a furcsa külsejű állatokról?

Dedikálás és mesedélután a Holnemvolt Várban2018. június 26.

Július 1-én vasárnap, 14 órakor Kozári Dorka látogat el a Holnemvolt Várba. A fiatal írónő meséiből olvas majd fel a gyerekeknek, és két kötetét (Marcsi és a nyári kalamajka, valamint Marcsi szeretetre vágyik) is dedikálja.

Két tucat flamingófióka2018. június 26.

Rózsás flamingóink az elmúlt években rendszeresen megörvendeztettek minket újabb és újabb fiókákkal. Idén különösen sokan vannak, az elmúlt hetekben két tucat apróság kelt ki a tojásból. Velük együtt összesen 139 flamingónk van.

Fiókák a batláknál és a skarlát íbiszeknél2018. június 25.

Nemcsak az emlősöknél, hanem Állatkertünk madarainál is „baby boom" van. A Dél-Amerikában honos skarlát íbiszeknél kettő, a hazánkban is előforduló batláknál három fióka cseperedik, sőt, némelyikük már a fészket is elhagyta.

Kisfilm a kölyköt nevelő makikról2018. június 22.

Felsorolni is nehéz, hányféle állatunknál cseperedik épp kölyök vagy fióka. Ezúttal a gyűrűsfarkú makiknál született apróságról mutatunk egy kisfilmet. Érdemes személyesen is meglátogatni őket, hiszen a közönség nálunk be is mehet a makik közé.

Szombaton Duna nap az Állatkertben2018. június 22.

A közelgő nemzetközi Duna nap alkalmából – partnerszervezeteinkkel közösen – Állatkertünkben is felhívjuk a figyelmet a Duna ökológiai értékeire. A játékos tudáspróbától a pelikánok látványetetéséig sok programmal várjuk az érdeklődőket.

Itt az új hangyászkölyök2018. június 20.

Nemrég cseperedett fel az előző, és máris itt az újabb sörényes hangyász kölyök! Isabela és William második utódja szombaton született, és egy kis szerencsével már most is megleshetik a látogatók. Délelőtt 10 körül a legjobbak az esélyek.