Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 2800 Ft Gyermek: 1900 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-CS: 9:00-17:00 P-V: 9:00-17:30

Időjárásközepesen felhős 18°C

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Pelikánfiókák a Nagy-tónál2016. április 15.

Állatkertünk egyre több állatánál láthat a közönség kölyköket és fiókákat. A pelikánoknál például három fióka is cseperedik: a rózsás gödényeknél egy, a borzasoknál kettő. Velük együtt már csaknem félszáz pelikán lakja az állatkerti Nagy-tó térségét.

Mit kell tudni a kínai lampionművészetről?2016. április 14.

Április 8-tól május 22-ig látható az Állatkertben a Sárkányok Éjszakái kínai fényvarázs. A különleges bemutató kapcsán érdemes röviden megismerkedni a kínai lampionművészettel, hiszen ilyen jellegű tárlat Európában csak nagyon ritkán látható.

Újabb gida a muntyákszarvasoknál2016. április 12.

Muntyákszarvas tenyészpárunk nem tétlenkedik. Augusztus végén már volt egy gidájuk, ám hét hónapra rá, április elsejére egy újabb utódjuk született. A kicsi kedvenc rejtekhelye egy sziklahasadék, de a közönség ott is jól láthatja.

Muflonbárány született2016. április 8.

Állatkertünk legfiatalabb újszülöttje egy aranyos muflon bárány. A jövevény március 30-án látta meg a napvilágot, s a Bagolyvár mellett, az oroszlánfókákkal szemközti muflonkifutóban bárki megcsodálhatja, természetesen a felnőtt muflonokkal együtt.

Bemutatkozott a legifjabb budapesti pingvin2016. április 4.

Vasárnap mutatkozott be a nagyközönségnek Skippy, legifjabb pápaszemes pingvinünk. A fióka január 6-án kelt ki a tojásból. Ez a faj 1994 óta rendszeresen szaporodik nálunk, Skippy történetesen a huszonnyolcadik budapesti kelésű pingvinfióka.

Alaposan meg kell fontolni a nyúlvásárlást!2016. március 22.

Húsvét közeledtével a felelős nyúltartásra hívja fel a figyelmet Állatkertünk. Ötleteket adunk a helyes nyúltartáshoz, húsvétkor pedig nyuszisimogatóval várjuk a nagyközönséget. Nyulat azonban most sem fogadunk be.

Kisfilm az ébredező tigrisekről2016. március 21.

Mit csinálnak a tigrisek ébredés után? Először bizony álomittasan néznek körbe, ásítanak egy jót, majd rendszerint keresnek maguknak valami harapnivalót is. De hogy ez valójában miként történik, azt inkább megmutatjuk egy nemrég készült kisfilmen.

Kormoránfiókák a Nagy-tó térségében2016. március 11.

Pezseg az élet a Nagy-tó körül! A part menti fákon fészkelő kormoránok közül több is fiókákat nevel, s mivel a kicsik már nem is olyan aprók, lentről is elég jól lehet látni, amint a szülők nagy buzgalommal és fáradhatatlanul etetik őket.

Sáfrányok itt is, ott is2016. március 3.

Az elmúlt hetekben többször is beszámoltunk növényeink tavaszi ébredéséről. Legújabban a változatos színekben pompázó sáfrányokban gyönyörködhetünk, például a Pálmaház bejárata mellett, a sziklakertnél, illetve a hiénák melletti tavacskánál.

Még egy lajhárkölyök2016. február 25.

Banya decemberi ellése után két hónappal a másik lajháranya, Lili is világra hozta a maga utódját. Így már két lajhárkölyök cseperedik a Pálmaháznak abban az oldalszárnyában, ahol a lajhárok, az éji majmok és az aranykezű tamarinok közös otthona van.