Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:30 Sz-V: 9:00-18:00

nincs időjárási adat

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Flódni játszik2018. szeptember 12.

Flódni, a júniusban született sörényes hangyász kölyök valósággal elemében van, ha játékról, bolondozásról van szó. Legújabb kisfilmünkben Flódni és anyukája, a gondos és türelmes Isabela mindennapjaiba nyújtunk betekintést.

Várva várt gyermekáldás a tapíroknál2018. szeptember 5.

Szeptember 2-án megszületett a várva várt apróság a Dél-Amerika kifutóban látható tapíroknál. A kicsi jól van, ám mivel az anyaállat egy védett helyre vitte be, a közönség néhány napig még nem láthatja. Fejlődéséről rendszeresen közlünk majd híreket.

Aranyos boci a Holnemvolt Várban2018. augusztus 31.

Az Állatkert új játszóparkjához, a másfél hektáros Holnemvolt Várhoz tartozó Majorságban egy aranyos boci cseperedik. A kicsi éppen két hetes, fajtájára nézve magyartarka, és a Jácint nevet kapta az állatgondozóktól.

Kisfilm fiatal zsiráfunk, Sauda műtétjéről2018. augusztus 24.

Nagyszerűen sikerült Sauda, a tavaly januárban született fiatal zsiráf műtétje. A hónap elején elvégzett csontsebészeti beavatkozásról, amelyre kétoldali állkapocstörés miatt volt szükség, kisfilmet is készítettünk. Sauda azóta is remekül érzi magát.

„Alpinista” rókamanguszta kölyök2018. augusztus 20.

Ez az érdeklődő tekintetű rókamanguszta kölyök még csak két hónapos, de máris nagy ügyességgel mászik fel a kifutójában található sziklatömbre. Két testvérével együtt sokat hancúroznak az Elefántháznál, a flamingókkal szemközti kifutójukban.

Megnyílt új állatmentő központunk, a Sünispotály2018. augusztus 16.

Évente másfél ezernél is több állatot mentünk: törött szárnyú gólyákat, mérgezett sasokat, elárvult kismókusokat. Ezt a mentőmunkát ismerheti meg a nagyközönség a Holnemvolt Vár részeként megnyílt Sünispotályban, az új bemutató mentőközpontban.

Flamingó óvoda2018. augusztus 13.

Még június volt, amikor beszámoltunk a 25 flamingófióka kikeléséről. A jövevények azóta sokat fejlődtek. Érdemes megfigyelni, hogy az egyes fiókák nem a szülőpár mellett vannak, hanem az összes kicsi együtt van, mintha óvodában lennének!

Akhum akcióban2018. augusztus 10.

Akhum, a tavasszal érkezett ifjú leopárdhím eleinte sokat rejtőzködött a kifutó egyik hátsó zugában, de mostanra már teljesen megbarátkozott új otthonával, illetve párjával, a 15 éve Budapesten élő Čezivel. Így sokkal többet is látni belőle.

Pancsolás és szárítkozás2018. augusztus 6.

A Nagy-tó térségében lakó kormoránok rendszeresen fürdőznek. Persze ők az év minden szakában sok időt töltenek a vízben, hiszen táplálékukat is innen szerzik. De a nagy melegben a tó vize felfrissülésnek sem utolsó.

Családi idill a törpe selyemmajmoknál2018. augusztus 3.

Két kölyök cseperedik a Pálmaházba látható törpe selyemmajmoknál. Ennél kistestű fajnál a felnőtt állatok sem nyomnak többet 10-15 dekánál, a kölykök pedig természetesen még náluk is apróbbak. Kisfilmen mutatunk ízelítőt a családi idillből.