Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 2500 Ft Gyermek: 1800 Ft Diák: 1900 Ft

Nyitvatartás

H-CS: 9:00-18:00 P-V: 9:00-19:00

Időjárásközepesen felhős 23°C

Margitszigeti Vadaspark

Ez a néha vadaskertnek is nevezett állatbemutató kert az 1950-es évek óta létezik, de csak 2002 óta tartozik a Fővárosi Állat- és Növénykerthez. Az addigra nagyon leromlott állapotú kertet Budapest főváros abban az évben teljesen felújíttatta, működtetését pedig Állatkertünkre bízta.

A terület egyik felén a dámvadak karámja kapott helyet, ahol a hazai erdőkben is honos szarvasfélén kívül a mezei nyulak is kedvükre ugrándozhatnak. Ezzel az összeállítással arra törekedtünk, hogy felidézzünk valamit a Margit-sziget egykori természetes állapotából, vagy legalábbis a kora középkori kolostorkertek és vadaskertek világából, amelyeknek ez a sziget is otthont adott. Mint ismeretes, a középkorban ezt a szigetet Insula Leporum, vagyis "Nyulak Szigete" néven emlegették. A kisállatkert másik felében vízimadarak, illetve egyéb díszes madárfajok kaptak helyet. A Bahama, mandarin és a kisasszony récéken kívül különösen az ázsiai selyemtyúkok keltik fel a közönség figyelmét. A kert belsejében található istálló pónilovak lakóhelye, amelyeken szép időben, illetve forgalmasabb napokon akár lovagolni is lehet. A fentieken kívül számos bagoly és ragadozó  madár is helyet kapott a kertben. Ezek szinte kivétel nélkül olyan állatok, amelyek sérülten kerültek be hozzánk, és bár az életüket sikerült megmenteni, emberi segítség nélkül már nem lennének képesek a természetben életben maradni.

A Margitszigeti Vadaskert
(részletek a működési szabályzatból)

Címe: Budapest, XIII., Margitsziget

Elhelyezkedése: A Margitsziget pesti oldal felé néző Duna partján terül el, a Margit és az Árpád hidaktól megközelítően egyenlő távolságra. Területe kb. 5.200 m2

A vadaskert célja:
"Díszparki állatbemutató", mely jól illeszkedik a Margitsziget történelmi hangulatához, amely az egykori Nyulak Szigetétől József nádor főúri parkján át ível a mába. A funkcióját tekintve egyesíti mind a házi, mind az erdei, valamint az egzotikus állatok bemutatását.

Alapfeladatai:
Díszparkban gyakran előforduló állatok: dámszarvas, mezei, vagy üregi nyúl, póniló, díszrécék és díszbaromfiak bemutatása.

Állatok bemutatása:
A Margitszigeti Vadaskert - az állatok bemutatása céljából - átlátható kerítéssel körülhatárolt terület. Ebből a sajátosságból adódóan a látogatók az év minden napján felkereshetik.

Belső sétány látogatása:
A terület mintegy egyharmadára - meghatározott nyitvatartási időben - a területre belépő látogatók (a Vadaskert befogadó képességét figyelembe véve legfeljebb összesen 40 fő) a területen kialakított sétányon díjmentesen körbesétálhatnak, és a büfé belső oldala felől fogyaszthatnak.

Nyitvatartási idő:

Szezonban: április 6-tól október 23-ig naponta
10-18 óra között

Szezonon kívül október 24-től április 5-ig: ZÁRVA

A póni lovagoltatás a kerítéssel körülhatárolt területen, nyári szünetben minden nap, nyitvatartási időben, állatgondozó-telepkezelői felügyelet mellett történik, az alábbiak szerint:
Egy fő 14 év alatti gyermek egy fő felnőtt kíséretében, állatgondozó-telepkezelői felügyelet mellett a Vadaskert területén egy kört tesznek meg, ahol a szülő által kísért és fogott gyermek póni háton lovagol.
A póni lovagoltatás:
A nyári szünet kezdetéig csak hétvégén 10-13 óráig és 14-16 óráig
A nyári szünet ideje alatt minden nap 10-13 óráig és 14-16 órág
Szeptember 1-től szezonzárásig csak hétvégén 10-13 óráig és 14-16 óráig

A szolgáltatásért fizetendő összeg:
500,- Ft. (A díj egy kör megtételére jogosít, minden további körre újabb jegy vásárlása szükséges.)
A szolgáltatói jegyet a büfé árusítja.

Büfé:
A belépő közönség számára egy - mind befelé, mind kifelé árusító büfé is működik.
Büfé nyitva tartása:
A büfé nyitva tartása és választéka illeszkedik a Vadaskert szezonális jellegéhez, valamint az érdeklődők összetételéhez.

További információ: 06 20 9508 911 (8-18 óráig hívható)