Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 2800 Ft Gyermek: 1900 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-CS: 9:00-18:00 P-V: 9:00-19:00

Időjárásközepesen felhős 19°C

Osztálykirándulás

Az Állatkert remek helyszínt és programlehetőséget nyújt a tavaszi vagy őszi tanulmányi és osztálykirándulások, óvodán kívüli természetismereti foglalkozások, múzeumi napok megszervezéséhez. Egy egész tanítási napot vagy néhány órát is eltölthetsz nálunk csoportoddal és minőségi programokon vehettek részt. Megnézhettek élő állat bemutatót, látványetetéseket, filmvetítést és ismeretterjesztő előadást. Rendelkezésre állnak a játszóterek és ebédrendelésre is van lehetőség. Ha rossz időben, akár télen szeretnétek kimozdulni, elsősorban a Varázshegy bejárását és programjait ajánljuk, de további tízezer négyzetméteren, fedett, fűtött kiállítóterek várják a csoportokat.

Közönségprogramok az Állatkertben

A közönségprogramok nem oktatási foglalkozások, hanem elsősorban ismeretterjesztő előadások, amelyen állatgondozók, demonstrátorok mesélnek állataikról, miközben az állatok egészen közelről megtekinthetők valamely aktivitás közben (etetés, simogatás, tréningezés).

Légy Ott! programjaink különböző állatkerti helyszíneken zajlanak, naponta több mint 15 féle tematikával, átlagosan 10-15 perces időtartamban.

Az előadásokat májustól – augusztusig és a szeptemberi hétvégéken, valamint fesztiváljaink időszakában lehet megnézni.

A bemutatókra előzetes bejelentkezés nem szükséges. A programokon való részvétel érkezési sorrendben történik. Az aktuális kezdési időpontokról itt tájékozódhatsz.

A Varázshegy nem csak az Állatkert, hanem az ország legnagyobb, iskolán kívüli oktató létesítménye. 16 különleges teremben, élő állatok, interaktív játékok, ismeretterjesztő előadások, filmvetítés. A téma az élet sokszínűsége, az élővilág fejlődése. Kézzel fogható, hallható, látható felfedező élmények a legkisebbeknek is egész évben!

Előadások a Varázshegyben:

„Állatok akcióban" – etológiai bemutató előadás élő állatokkal.
Helyszín: Csillagtér

Rövid, ismeretterjesztő természetfilmek és animációs gyerekfilmek vetítése három dimenzióban.
(Rexy, a kis dínó, Gerinctelen gengszterek, Kőrösök kincsei, Őstengeri kaland, Állatkerti séta)
Helyszín: Csillagtér

Előadás a denevérek táplálkozási szokásairól és érzékeléséről.
Helyszín: Sötétlabirintus

Előadás a levélvágó hangyák életéről.
Helyszín: Kolónia galéria

Előadás Földünk tengereiről, óriás cápákról, medúzákról, bálnákról.
Helyszín: Óriások csarnoka

Előadás az őstengerek élővilágáról és rája etetés.
Helyszín: Őstenger

Etológiai bemutató – Patkány a labirintusban.
Helyszín: Darwin labor

Szimulátor, utazás a múltba, a Kárpát-medence 18-20 millió évvel ezelőtti őskorába.
Helyszín: Időgép

A Varázshegyről és programjairól részletesen itt tájékozódhatsz.

A kirándulás megszervezése

Ha szeretnél segítséget, tanácsot vagy összeállított programot kapni óvodás csoportod, osztályod vagy egész iskolád számára a kiránduláshoz, jelentkezz a zooped@zoobudapest.com e-mail címen a tervezett program előtt legalább két héttel.

Ebédelésre a helyszínen, a Barlang Étteremben van lehetőség. Csoportod számára gyermek menüt rendelhetsz előzetesen, az alábbi elérhetőségen:
Trencsényi Mónika
trencsenyi.monika@gundel.hu