Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3000 Ft Gyermek: 2000 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-16:00 Sz-V: 9:00-16:00

nincs időjárási adat

Újdonságok

Vegye igénybe kedvezményes zoopedagógiai programcsomagjainkat!

 

OKTATÁSI CSOMAGOK


A Holnemvolt Vár megnyitásával lehetőség van arra, hogy a kézműves udvar programjai közül az oktatási foglalkozásokhoz illeszthető gyakorlati tevékenységeket beemeljük a programkínálatunkba. Egy-egy állatos témájú foglalkozáshoz egy-egy kézműves tevékenységet kapcsoltunk és így 90-120 perces oktatási csomagokat tudunk kínálni Önöknek.

Az alábbi programcsomagok korosztálytól függetlenül választhatóak:

Élet a majorságban, munka a Sercli pékségben

A Holnemvolt Vár háziállataival ismerkedünk a foglalkozás első felében, majd megnézzük, hogy milyen munkák adódnak egy gazdaságban. A Sercli pékségben megismerjük a kenyérkészítés folyamatát, a dagasztás, nyújtás fortélyait, kiflit sodrunk, kalácsot fonunk vagy cipót kerekítünk. Amit a foglakozás során elkészítünk, azt kisütjük a helyi kemencében, majd megehetik, vagy haza is vihetik a diákok.

Újrahasznosítás a Papírsárkány műhely vezetésével

A vizek szennyeződésével, a tengeri élővilág sérülékenységével, és a plasztik válság tüneteivel foglalkozunk az program első felében. Ezt követően a Papírsárkány műhely vezetésével újragondoljuk az eldobásra ítélt anyagok, pl. bicikligumi, textilek hasznosíthatóságát. Bármit alkothatunk, lényeg, hogy a hulladéknak gondolt anyagokból valami ötletes, új szülessen. Minden csak fantázia kérdése!

Állati színek a Manóműhelyben

Afrika vagy Ázsia élővilágával, vagy egzotikus és hazai háziállatokkal ismerkedünk a program első felében. Az állatokkal való megismerkedést követően a Bubu Manóműhelyben az előre formázott kerámiaállatok közül választhatják ki a gyerekek a nekik tetszőt, amit kedvükre kifesthetnek. A megalkotott színes állatkák emlékül haza is vihetők.

Cukrászinas-képző

Vajon mi a majompogácsa és miben hasonlít egy sütire? A programon erre is választ kapunk, amelynek első részében az állatok napirendjével, táplálékaival ismerkedünk. Miután jól megéheztünk mi is, a Palota Cukrászműhelyben cukrászinas képzésen veszünk részt. Sütés nélküli pálcikás desszertet készítünk, melyet kókuszreszelékkel, kakaós és színes cukor darával mindenki a maga kedvére ki is díszíthet. Az elkészült finomságok el is vihetők! A receptek tej és cukormentes változatban is elkészíthetők.

Az oktatási csomagok ára a zoopedagógiai foglalkozás díjából - 5000 Ft/csoport - és a kézműves program díjából - 600 Ft/fő - áll, amit a pénztárban előre meg kell váltani.

BEMUTATKOZOO – Kik dolgoznak az állatkertben?

PÁLYAORIENTÁCIÓS FOGLALKOZÁSOK

 

A pályaorientációs célra fordítható nevelés nélküli munkanap terhére megszervezhető programunk során a diákok megismerkedhetnek a különféle állatkerti foglalkozásokkal. Hogyan kezdődik a nap az Állatkertben? Milyen egy állatorvosi vizit és vajon hogyan és hol lábadoznak a beteg állatok? Kik az állattrénerek? Mi az a fajmentő tenyészprogram és kik a fajkoordinátorok? Hol lehet vombat- vagy elefántgondozást tanulni? Miért és kik mentik a vadállatokat? Mit csinál egy zoopedagógus?

A foglalkozásokra az 5. évfolyamtól lehet jelentkezni. A foglalkozás időtartama 90-120 perc, díja 8000Ft.

TEMATIKUS HÉT – A MŰANYAGOK HASZNÁRÓL ÉS KÁRÁRÓL

 

A programot a tanév rendjébe illesztett fenntarthatósági témahét kapcsán, 2019. március 18-22 között szervezzük. A témahét programjai természetvédelmi és környezeti nevelési problémákat dolgoztatnak fel a gyerekekkel, elsősorban korosztályhoz igazított feladatlapos keresőjáték formájában. A program a megadott hét tanítási napjain 10:00-től 16:00 óráig érhető el. A részvételhez elő-regisztráció szükséges, melyet a következő email címen lehet megtenni a program előtt minimum két héttel: zooped@zoobudapest.com. A programon való részvételért foglalkozási díjat nem kell fizetni.