Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:30 Sz-V: 9:00-18:00

nincs időjárási adat

Hermina Garázs

Ahogy Budapest igen sok más pontján, a parkolás a Városligetben, és ezen belül az Állatkert szomszédságában is komoly nehézséget jelent. Mindez elsősorban abból adódik, hogy fővárosunk belső területei azokban az időkben épültek ki, amikor még nem létezett gépkocsiforgalom, vagy legalábbis nem volt számottevő.

Az Állatkert közelében a leginkább kézenfekvő parkolóhelyek az Állatkerti körút mentén találhatók. Ezeken a parkolóhelyeken egyidejűleg mintegy 290 személygépkocsi parkolása lehetséges, illetve további mintegy 50 autónak jut hely a Széchenyi Kertvendéglőnél lévő leágazásnál. Mivel az Állatkerti körút mentén számos nagy forgalmú intézmény működik (pl. az Állatkert maga, a Széchenyi Fürdő vagy a Fővárosi Nagycirkusz), a rendelkezésre álló parkolóhelyek száma eleve nem mondható bőségesnek. Különösen akkor, ha figyelembe vesszük azt is, hogy a szóban forgó parkolóhelyeket nemcsak az itt található intézményekbe irányuló célforgalmi parkolás céljaira veszik igénybe, hanem P+R parkolásra, valamint gépjárműtároló (vagyis éjjel-nappali) parkolásra is. Az Állatkerti körút egyes szakaszain munkanapokon akár a rendelkezésre álló parkolóhelyek 70-80%-át is elfoglalhatja a P+R célú parkolás, jóllehet ezeken az arányokon várhatóan változtatni fog az az önkormányzati határozat, amelynek nyomán az Állatkerti körutat 2017 szeptemberétől fizető övezetnek nyilvánították.

Az Állatkert új területein megvalósítandó fejlesztések programjának megalkotása során olyan megoldást igyekeztünk találni, amely enyhíteni tud a parkolási nehézségeken. Végül arra jutottunk, hogy a legcélszerűbb lenne egy nagyobb kapacitású parkoló létesítmény kialakítása a volt vidámparki terület túlsó, a Kacsóh Pongrác úti felüljáró felé eső végén. Ezen a területen már a Vidámpark is egy egyszintes, lebetonozott parkolót működtetett, s mivel a területnek éppen ez az egyik legzajosabb része, állattartási célokra is csak korlátozottan lenne használható.

Elképzeléseink szerint a Hermina Garázs egy részben a felszín alá süllyesztett, többszintes parkoló létesítmény lenne, amelynek felszíni részére mintegy „felfuttatnánk” a Pannon Park zöldfelületét is. A Hermina Garázsban 700 parkolóhely állna a személygépkocsival az Állatkertbe, illetve a Városligetbe érkezők rendelkezésére.

A Hermina Garázs megvalósítására 5,7 milliárd forint költségvetési forrás áll rendelkezésre, a megvalósítás tervezett határideje 2019. december 31-e.