Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

8451 fő a Múzeumok Éjszakáján 2015. június 23.

Június 20-án, a Múzeumok Éjszakáján a Holnemvolt Park is programok, látnivalók és élmények sokaságával várta a nagyközönséget. Az este 6-tól éjfélig tartó rendezvényen 8451 fő vett részt, a kivilágított hullámvasútnak 2441 utasa volt.

Második alkalommal csatlakoztunk a nagy hagyományokkal rendelkező Múzeumok Éjszakája kezdeményezéshez. Ahogy tavaly, úgy az idei évben is a Holnemvolt Park területét nyitottuk meg a nagyközönség előtt számos programmal, látnivalóval és élménnyel.

Egész este működtek a Holnemvolt Park különféle játékai, amelyek közül természetesen most is a hullámvasút volt a legnépszerűbb. Este hattól éjfélig folyamatosan három szerelvény járt a pályán, így összesen 2441 utas tudott felülni a patinás játékra. De legalább nyolcszázan voltak kíváncsiak a hullámvasút kulisszatitkait feltáró csoportvezetésekre is, amelyek keretében még a gépházba is betekinthettek az érdeklődők. A sok-sok játék között különlegességnek számított az emberhajtású körhinta, illetve a most debütáló távirányítású hajó is.

Törőcsik Mari és Varnus Xavér a Műemléki KörhintánIgazi kulturális csemegét jelentett a Találkozás a körhintánál című program, amelyen Törőcsik Mari színművésszel beszélgetett Varnus Xavér orgonaművész filmről, színházról, művészetekről és a világ dolgairól. Az esemény helyszíne természetesen maga az 1906-ban épült műemléki körhinta volt. A kétszeres Kossuth-, kétszeres Jászai-, illetve Balázs Béla-díjas érdemes és kiváló művész ez alkalommal is belopta magát a közönség szívébe, Varnus Xavér pedig régi idők filmslágereinek, köztük a „Meseautó” és a „Köszönöm, hogy imádott” dallamát csalta elő az orgonából. Aki a rézfúvósokat kedveli, az is megtalálta a számítását a Cantores Ecclesiae fúvószenekar jóvoltából.

A programok és látványosságok elsorolása még sokáig tartana. Hiszen volt tűzzsonglőr bemutató, ismét jósolt Maud, a csodapók, tárlatvezetéseket tartottunk a ligeti mutatványosság relikviáit felvonultató Holvolt-tárban és a a képzőművészeti kiállításoknál, sőt még Kós Károly állatkerti épületeiről is nagyszerű, makettek bemutatásával kísért előadást láthattak-hallhattak az érdeklődők. Aki pedig megéhezett, kürtőskaláccsal, vagy a lacikonyha kínálatával, például a vurstli névadójának számító sült kolbásszal üthette el az éhségét.

FényfestésÖsszesen 8451 fő tisztelt meg bennünket az érdeklődésével a Múzeumok Éjszakáján. Munkatársaink azon fáradoztak, hogy ez a sok-sok vendég jól érezze magát, s úgy láttuk, az este végére mindenki pozitív élményekkel távozott a Holnemvolt Parkból. Aki szívesen eljönne újból, vagy lemaradt, de még az idén kipróbálna egy hasonló programot, annak érdemes felkeresnie a Holnemvolt Parkot július 31-én, amikor a bábművészet hagyományai köré szervezünk egész estés programot. Augusztus 28-án pedig az immár hagyományos Állatkertek Éjszakája programjaira várjuk majd a nagyközönséget egészen éjfélig, ráadásul nemcsak a Holnemvolt Parkban, hanem az Állatkert szinte teljes területén.